Slik svarer FIS på tiraden fra Løfshus

Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil heller hylle Norge for medaljefangsten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det vakte oppsikt da Norges landslagssjef Vidar Løfshus gikk til frontalangrep på FIS etter Norges historiske gullfangst i OL.

Overfor TV 2 la landslagssjefen ingenting i mellom når han beskriver FIS og deres håndtering av Johaug-saken.

Se hvordan Johaug reagerte da hun fikk beskjed om at OL glapp øverst!

– Det er måten Sarah Lewis og Kasper behandler situasjonen på. Kasper går ut dagen etter at saken blir kjent, og dømmer hun til fire år, samtidig som han sitter i flere maktposisjoner. Det er urent trav. Det var FIS som anket inn den avgjørelsen til CAS, tordnet blant annet Løfshus til TV 2.

FIS' generalsekretær Sarah Lewis har fått med seg kritikken fra Løfshus.

– Han kan ta dette direkte opp med FIS
Til TV 2 Sporten svarer FIS-toppen slik på tiraden fra Norges landslagssjef:

– Dersom direktøren for Norges langrennslandslag, Vidar Løfshus, har bemerkninger eller spørsmål han ønsker å ta opp med FIS, og beskyldninger mot spesifike personer, så er han velkommen til å gjøre det gjennom Norges skiforbunds ledelse, som vi har en konstruktiv og pågående dialog med, sier Lewis til TV 2 Sporten.

Lewis velger å hylle Norges innsats i Sør-Korea.

– Konklusjonen i det siste langrennsrennet i det strålende Pyeongchang-OL, spesielt for Norges del, fortjener å bli en plattform for hyllest til Marit Bjørgen for hennes strålende 30 kilometer og ikke minst hennes siste gullmedalje, som gjorde at hun ble den mest suksessfulle vinterolympier noensinne. Det sørget også for at Norge vant medaljekampen. Det faktum at hun ble æret ved avslutningseremonien var en strålende avslutning på disse lekene og Bjørgens olympiske karriere, konstaterer Lewis.

Angrer ikke
Dagen derpå angrer ikke Vidar Løfshus på sin kraftsalve i retning Det internasjonale skiforbundet som følge av at Therese Johaug gikk glipp av OL.

Det skriver Adresseavisen mandag.

– Jeg står for det som er sagt, sier han til avisen og legger til at han ikke har fått med seg at hans uttalelser i etterkant av Bjørgens tremilsgull i OL har vakt reaksjoner.

– Når jeg får spørsmål om Therese, da svarer jeg. Det er kjent hva støtteapparatet mener om dette.

Det var etter søndagens gull på tremila Løfshus fikk spørsmål om hvordan Norge kunne følge opp langrennssuksessen fra årets OL til neste års VM i Seefeld.

– Vi skal ta en samling i bunn
Det er liten tvil om at Løfshus har følt at skiforbundet er blitt vel mye motarbeidet i de to siste årene der sakene mot Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug naturlig nok har fått mye oppmerksomhet.

– Nå skal vi suge på denne karamellen en stund, og så skal vi få utøverne til å koble av mer enn de har gjort noen år. Vi skal ta samling i bunn og prøve og komme tilbake. Ikke minst skal vi løfte fram Therese Johaug igjen. Det er en skam at Det internasjonale skiforbundet (FIS) har stengt henne ute herfra. Det håper jeg at de ser. Selv om de prøvde å ta fra oss den, så er vi likevel best uansett, og det håper jeg at FIS-president Gian-Franco Kasper merker seg, sa Løfshus søndag.

Therese Johaug ble utestengt i 18 måneder etter dopingsaken, og fra og med 17. februar er hun formelt sett en del av landslaget igjen.

Om to måneder kan hun konkurrere igjen. Da er dommen fra Idrettens Voldgiftsrett (CAS) sonet.

(©NTB/TV 2 Sporten)