Neymar måtte fraktes av banen i PSG-seier

Paris Saint-Germain lekte til tider med Marseille og vant komfortabelt 3-0, men det var hendelsen som oppstod ti minutter før slutt som stjal overskriftene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se scoringene og Neymars skade i Sportsyhetene i vinduet øverst!

Paris Saint Germain - Marseille 3-0

Serieleder Paris Saint-Germain tok i mot tredjeplasserte Marseille til toppoppgjør på Parc des Princes søndag kveld.

Hovedstadsklubben var storfavoritter før oppgjøret og skuffet ingen. Stjerneskuddet Kylian Mbappé sendte Paris i føringen etter kun ti minutter, før Rolando sendte ballen i eget mål etter et blokkeringsforsøk på skudd fra Neymar.

Kvarteret etter hvilen var ligaens toppscorer Édison Cavani frempå og banket inn PSGs tredje for dagen. Det var derimot med drøyt ti minutter igjen av ordinær tid at uhellet inntraff.

Serielederens store stjerne, Neymar, gikk i bakken etter en duell og holdt seg til ankelen. Bildene i ettertid viste et voldsomt overtråkk. 26-åringen ble liggende og hadde tydelig vondt da han lå på gressteppet og hylte av smerte.

– Vi mistet en ekstremt viktig spiller mot slutten i Neymar, og jeg så at ankelen hans allerede hadde begynt å vokse, sa PSG-kapteinen Thiago Silva til Canal+ rett etter kampen.

Helsepersonell kom kjapt til situasjonen, og det ble raskt konstatert at båre var nødvendig. Det var tydelig pregede lagkamerater som måtte se sin store stjerne bli båret av Parc des Princes-gresset. Det er fryktelig dårlige nyheter for PSG, som har en meget viktig åttedelsfinale-kamp i Champions League mot Real Madrid neste tirsdag. PSG tapte første kamp 1-3 i Madrid.

Milan seiret i storkamp

Det var også duket for kamp mellom to stormakter i Serie A søndag kveld. Roma tok i mot AC Milan, to lag som har slitt litt denne sesongen og lå på henholdsvis 5. og 7. plass på tabellen.

Bortelaget Milan tok ledelse ved stjerneskuddet Patrick Cutrone som satt sitt 14. mål i alle konkurranser denne sesongen. Davide Calabria doblet ledelsen for Milano-klubben, og da Roma aldri maktet å overliste 19 år gamle Gianluigi Donnarumma i Milan-buret endte det 0-2 på Stadio Olimpico. Den gamle stormakten står nå med elleve kamper uten tap og har gått inn i en strålende periode med klubblegenden Gennaro Gattuso ved roret.