GLEDESSCENER: Gullvinner Marit Bjørgen på 30 kilometer langrenn for kvinner i Alpensia Cross-Country Skiing Centre under vinter-OL i Pyeongchang.
GLEDESSCENER: Gullvinner Marit Bjørgen på 30 kilometer langrenn for kvinner i Alpensia Cross-Country Skiing Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Svensk kommentator avskrev Bjørgen – dette sier han nå

Expressens Tomas Pettersson hyller Marit Bjørgen etter det han kaller en sinnssyk avslutning på OL: – Unnskyld, Marit.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I begynnelsen av OL vakte en Expressens kommentator Tomas Pettersson oppmerksomhet med sin kommentar med følgende tittel: «Din tid er over, Bjørgen».

Kommentaren ble publisert etter den første medaljeøvelsen for langrennsjentene, på skiatlon for to uker siden, hvor svenske Charlotte Kalla dominerte.

Pettersson fulgte deretter opp med kommentaren «Norge, nå er det vi som ler», da Stina Nilsson slo Maiken Caspersen Falla på sprinten.

Beklager

Etter Marit Bjørgens triumf på 30 kilometeren søndag, har han derimot lagt seg langflat.

Tittelen på hans siste kommentar er «Unnskyld Marit – dette var brutalt», og Pettersson understreker at han aldri har sett maken til oppvisning.

– Var det feil å tvile på at denne fantastiske 37-åringen skulle regjere gjennom dette OL også? Oh ja, slår han fast.

Pettersson beskriver hele 30-kilometeren som sinnssyk – med Teresa Stadlober som gikk feil to (!) ganger, med Stina Nilsson og Ingvild Flugstad Østberg som spurtet om det de trodde var en fjerdeplass, men viste seg å være en bronse.

Og han understreker at det er Marit Bjørgen som briljerer – som aldri før.

Han legger til at han håper virkelig at dette ikke var det siste vi fikk se til Bjørgen, og at han så gjerne vil se henne i VM i Seefeld sammen med Kalla, Nilsson og Johaug.

– Vise seg i sporet

De norske langrennsleiren reagerte da Pettersson i begynnelsen av OL mente Bjørgen hadde utspilt sin rolle som skiløper.

– Jeg skjønner ikke hvorfor han må rakke ned på oss for å fremheve sine gode skiløpere. Det har jeg ikke sansen for, sa Marit Bjørgen da til TV 2.

Hun sa videre at den eneste måten å svare på en slik kommentar, var å vise seg fram i sporet.

– Det er den eneste måten å svare på. Hvis han mener min tid er over, så får han mene det. Så får jeg svare, advarte hun da, og understreket at hun ikke brydde seg nevneverdig om den svenske kommentatoren.

Pettersson selv forklarte da TV 2 at han mente Bjørgen var ferdig og at Charlotte Kalla hadde inntatt posisjonen som verdens skidronning på distanseløp.

Dette har Bjørgen nå altså motbevist, og han beklager.