Michael Valgren jubler for seier i Omloop het Niewsblad.
Michael Valgren jubler for seier i Omloop het Niewsblad. Foto: Francois Walschaerts

– Det er ingen krise, lønnen var bare litt forsinket

Etter medieoppslag om økonomisk krise og manglende lønnsutbetalinger, tok Astana en sterk seier lørdag. Men det står ikke så ille til likevel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tradisjonsrike Omloop Het Nieuwsblad markerer starten på sykkelsesongen i Europa.

I årets utgave var det en mindre gruppe ryttere som satt igjen da siste bakke var unnagjort og det gjenstod tolv kilometer til mål.

Astana, som ifølge lagsjef Alexander Vinokourov, er i dyp økonimisk krise, var representert med hele tre ryttere.

– De to andre fra Astana som var med er gode spurtere. Derfor var det opp til meg å forsøke å rykke før mål. Heldigvis nølte de andre da jeg gjorde det, og jeg kom meg unna, sa vinner Mikael Valgren fra Danmark til Eurosport.

Han trillet i mål i ensom majestet til karrierens største seier. Lukasz Wisniowski tok andreplassen, mens Sep Vanmarcke ble nummer tre.

Fredag kom det urovekkende meldinger om den økonomiske situasjonen i kasakhstanskeide Astana. Laget skal ikke ha mottatt den sedvanlige pengestøtten fra landet. Ifølge Vinokourov kommer de seg til ritt på penger som er til overs fra i fjor. Det skal ikke ha blitt utbelatt lønn til rytterne.

– Ingen krise

Norske Truls Korsæth kjørte rittet for vinnerlaget Astana og ble nummer 94. Han tilbakeviser at det er krisestemning i laget.

Truls Korsæth.
Truls Korsæth. Foto: Hommedal, Marit

– Det er det ikke. Januarlønnen var litt forsinket, men den er utbetalt, forteller han til TV 2.

– Jeg er ikke spesielt bekymret for økonomien. Det har vært lederskifte hos en av de største sponsorene. Det førte til kluss med den første utbetalingen derfra. Det er seriøst nok, de bidrar med mye penger, men det er ingen krisesteming, sier Korsæth.

– Så det va rikke behovet for premiepenger som gjorde at det ble seier i dag?

– Hehe, nei. Men det er jo greit med premiepenger uansett.

Amund Grøndahl Jansen prøvde seg i brudd underveis, men var ikke med da det virkelig gjaldt. Han kom inn med hovedfeltet og ble til slutt beste norske på en 19. plass.

Truls Korsæth ble nummer 94, mens både Edvald Boasson Hagen og Daniel Hoelgaard brøt.

Søndag er Truls Korsæth med på laget som sykler Kuurne-Brussel-Kuurne.