Dette skal bli to av verdens mest eksklusive stoler

Se video – klarer du å gjette bilmerket?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rolls-Royce gjør seg klare til å lansere en bil som virkelig vil skille seg ut fra alt de har gjort tidligere. Nå skal nemlig det eksklusive og erke-britiske merket komme med – hold deg fast – en SUV!

Årsaken er enkel: SUV-er er svært populære også blant verdens rikeste. De siste årene har vi sett et lite SUV-kappløp blant de mest eksklusive bilprodusentene. Maserati, Bentley og Lamborghini er blant merkene som har kommet med SUV, snart får de altså selskap av selveste Rolls-Royce.

Solid stykkpris

Cullinan heter bilen, som er oppkalt etter verdens største diamant. Og det er dimensjoner over Cullinan også. Rolls-Royce har gitt oss noen biler av en godt kamuflert Cullinan, som viser at bilen virkelig kommer til å ruve i trafikken.

Nå har de også sluppet en liten videosnutt som viser en eksklusiv detalj fra bagasjerommet. Her er det nemlig integrert to stoler og et lite bord, som kan felles ut.

– The best seat in the house, sier Rolls-Royce selv om løsningen.

Her kan man sitte i ly under bakluken, og nyte utsikten, fra setene som naturligvis er utstyrt med Rolls-Royce-logo. Om dette er standardutstyr eller ikke, får vi ikke vite noe om foreløpig. Men om det står på listen over ekstrautstyr, er det nok grunn til å vente en solid stykkpris!

Det nærmer seg lansering av Rolls-Royce Cullinan, her er et av bildene selskapet selv har sendt ut av bilen,
Det nærmer seg lansering av Rolls-Royce Cullinan, her er et av bildene selskapet selv har sendt ut av bilen,

Dette er sannsynligvis verdens dyreste bil

563 hestekrefter

Cullinan skal for øvrig bygges på samme skalerbare plattform som den helt nye Rolls-Royce Phantom, den ble lansert for kun kort tid siden.

Det er også ventet at Cullinan vil få samme motor som denne. Vi snakker om en V12 med to turboer og et slagvolum på 6,75 liter. Det er slutt på den tiden da Rolls-Royce hemmeligholdt effekten. Den skal yte 563 hestekrefter, men vel så imponerende er momentet på hele 900 Nm som er tilgjengelig allerede ved 1700 o/min.

Utsikten må du finne selv, Rolls-Royce stiller med stolene du kan sitte i for å nyte den.
Utsikten må du finne selv, Rolls-Royce stiller med stolene du kan sitte i for å nyte den.

Her får du Rolls-Royce til moped-pris:

Kommer til neste år

Når det gjelder ytelsene, er ikke disse kjent ennå, men vi snakker trolig om under 5 sekunder fra 0-100 km/t, mens toppfarten skal være 250 km/t. Det er absolutt anstendige ytelser for en stor og tung bil som dette blir. Hva den kommer til å veie er ikke kjent, men vi kan jo nevne at den mindre Phantom veier 2,5 tonn.

Bilen begynner å nærme seg produksjonsklar og har blitt grundig testet gjennom en treårs periode. Det er ventet at det åpnes for bestilling i andre halvdel av 2018 og at de første kundene får sin nye Rolls-Royce Cullinan i 2019.

Her er en av verdens dyreste biler på test – i Norge

Video: Her kommer testbilene på rekke og rad