SATSER VIDERE: Martin Johnsrud Sundby mangler fremdeles et individuelt OL-gull. Det skal han prøve å ta i OL i Beijing om fire år.
SATSER VIDERE: Martin Johnsrud Sundby mangler fremdeles et individuelt OL-gull. Det skal han prøve å ta i OL i Beijing om fire år. Foto: Pedersen, Terje

Sundbys OL-beskjed falt ikke i god jord hos konen

– Hun var ikke så glad da hun leste det, sier Martin Johnsrud Sundby til TV 2 etter at han avslørte at han satset videre mot neste OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Johnsrud Sundby (33) fikk kjeft på hjemmebane da han avslørte til TV 2 at han satser videre mot OL i Beijing om fire år. Han hadde nemlig ikke konferert med konen Marieke Heggeland.

– Hun var ikke så glad da hun leste det, men jeg spurte henne om det hadde gått fort siden Sotsji. Hun var jo for så vidt enig i det, sier Sundby til TV 2.

– Hun pleier å ringe meg om hun ser en sånn uttalelse. Hun synes det er hyggelig om vi tar det internt før jeg tar det i media, men hun sa hun trodde hun skulle klare å leve med det.

– Kontrastfylte uker
Den 33-årige Røa-løperen hadde mål om å bryte OL-forbannelsen og ta sitt første individuelle gull, men heller ikke denne gangen lyktes det.

Lørdagens femmil var merket med rød ring på kalenderen. Det endte med femteplass etter et monsterløp av Ivo Niskanen og dårlige norske ski. Dermed står Sundby står tilbake med sølv fra skiathlon og to gull på stafetten når han nå reiser hjem fra Sør-Korea.

– Det har vært to kontrastfylte uker. Jeg har hatt noen av de aller råeste dagene mine på idrettsarenaen i løpet av OL. Det kommer jeg til å ta med meg resten av livet. Så har det vært nedturer. Det er litt sånn idrettslivet er, sier Sundby.

– Jeg har vært fryktelig skuffet ved to anledninger, og jeg har vært fantastisk glad ved tre anledninger. Det har vært opp og ned. Jeg har vært i min beste form denne sesongen i OL. Det har jeg klart å treffe godt med. Onsdagen med Johannes var helt utrolig. Den råeste dagene jeg har hatt på idrettsarenaen.

– Jeg elsker dette livet
I en alder av 33 år begynner Sundby å få noen år på baken som langrennsløper på det høyeste nivået. Det er likevel ingenting å si på motivasjonen.

Etter den skuffende femmilen i Pyeongchang snakker han om livet som idrettsutøver og hvor mye han elsker å konkurrere på det øverste nivået. Det holder ham gående og motivasjonen oppe i kamp mot de nye og fremadstormende løperne i langrennssirkuset.

– Jeg har ikke trives med ikke å gå jevnt fort i år. Det vil jeg rette på neste år. Jeg ønsker å være der at jeg går jevnt gode skirenn. Det er en utfordring. Det seiler opp veldig mange gode utøvere som blir spennende å fighte med videre. Det finnes dessverre ikke mulighet til å hvile på noe som helst tidspunkt videre, sier Sundby.

– Jeg elsker dette livet. Jeg elsker å konkurrere på dette planet. Men det er en forutsetning at jeg klarer å kjempe med de beste og kjempe om medaljer. Klarer jeg det, kommer jeg til å satse på ski.