super-g-sensasjonen vant igjen:

Historisk OL-dobbel

Ester Ledecka tok en oppskriftsmessig seier i parallell-storslalåm på snowboard. Dermed skrev tsjekkeren OL-historie i Pyeongchang.

Se sammendrag i Sportsnyhetene øverst på siden!

Tsjekkiske Ester Ledecka sørget for OLs kanskje mest overraskende gullmedalje da hun gikk helt til topps i kvinnenes super-G. Lørdag tok hun sitt andre gull - denne gang i favorittøvelsen.

Dermed er det tsjekkiske multitalentet den første kvinne til å vinne gull i to ulike idretter i ett og samme vinter-OL. Hun er også den første utøveren til å vinne to urelaterte idretter i samme vinter-OL.

I finalen mot tyske Selina Jörg ledet Ledecka fra start til mål. Bronsen gikk til tyske Ramona Hofmeister.

– Det var ganske vanskelig å forvandle meg til snowboarder igjen, men i dag var plutselig snowboardjenta der igjen. Jeg kjørte med selvtillit og hadde det gøy, sa Ledecká.

Hun skrev historie allerede ved å starte. Tsjekkeren er den første som har deltatt både i alpint og snowboard i OL, og så vant hun gull i begge idretter.

– Dette var en stor dag for snowboard-Ester. Jeg kommer til å tenke på denne opplevelsen resten av livet, sa hun.

Vant super-G

22-årige Ledecka vant også VM-gull i parallell-storslalåm på snowboard i 2017, og var dermed storfavoritt til å vinne lørdagens konkurranse.

Det var hun definitivt ikke i super-G-rennet tidligere i mesterskapet. Tsjekkeren, som kjørte med et høyt startnummer, vant med én hundredel foran Anna Veith. Før OL hadde Ledecka en 19. plass som bestenotering i verdenscupen i super-G.

– Jeg vil alltid vinne når jeg står på en startstrek, men dette var veldig overraskende for meg også. Jeg trodde det var en feil på klokka. Jeg forventet at de skulle legge på et par sekunder på tiden min. Jeg stod bare og ventet på det, sa hun etter det sensasjonelle gullet.

PS! Norske Johan Grøttumsbråten er forrige utøver til å ta gull i to ulike idretter i samme OL. Han vant både langrenn og kombinert i St. Moritz i 1928.

(©NTB/TV 2)