SANDWICH: Med bacon, chilicheese og chipotlemajones.
SANDWICH: Med bacon, chilicheese og chipotlemajones.

Det kan aldri bli for mye bacon – aldri!

Få kokkenes oppskrifter fra «Fingrene av fatet».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arve Juritzen og Ingebrigt Steen Jensen konkurrerer i episode 31 av Fingrene av fatet, onsdag 28. februar.

Jon Marius og Ingebrigts baconsandwich:

Bacon chilicheese sandwich med chipotlemajones, mix-salat, tomat og stekte vaktelegg.

Ingredienser:

  • 30 stk røkte skiver (tynne) Gullbacon (fra Strøm-Larsen)
  • 4 stk vaktelegg
  • 1 stk bifftomat
  • 1 stk grovt landbrød
  • 1 pose mix salat
  • 1 stk sitron
  • 1 stk avokado

Chipotlemajones:

  • 1 stk eggeplomme
  • 1 stk helt egg
  • 2 ts fin dijon sennep
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 2 dl solsikkeolje
  • 1 ss chipotle (røkt hele)

Separer eggeplommen fra hviten og ha plommen og et helt egg i en avlang beholder. Ha i sennep, eddik og olje. Sett stavmikser ned i beholderen og pulser aktiviteten på stavmikserne til majonesen begynner og tykne.

Smak til med salt og pepper.

Kjør opp chipotle til pulver. Ha i 1 ss chipotlepulver.

Chilicheese:

  • 100 g cheddar ost
  • 100 g Norvegia ost
  • 2 stk grovkuttet grønn chili
  • 100 g mel
  • 4 egg
  • 200 g pankomel
  • Solsikkeolje
  • Salt

Kutt cheddar, grønn chili og Norvegia i grove biter. Ha dette i en foodprocessor. Kjør i ca 10 sek, form som en fin avlang pakke.

Paneres i 100 g mel, 4 stk egg som er mikset og 200 gr pankomel.

Gjenta prosessen tre ganger.

Friteres i solsikkeolje på 180 grader til gylden farge, dreneres på papir, strø salt over.

BLT: Sandwich med bacon, mandelpotetchips og baconmajones.
BLT: Sandwich med bacon, mandelpotetchips og baconmajones.

Reneé og Arves BLT-sandwich:

  • 1 fransk baguette
  • 500 gr tørrsaltet bacon (f.eks fra Idsøe)
  • ½ isbergsalat
  • 3 stk store smaksfulle røde tomater
  • 1 ss meierismør
  • Nøytral olje
  • Bladpersille
  • Gressløk

Kutt baconet i tynne lange skiver, stek sprøtt i panne med litt nøytral olje. Legg baconet til siden og smelt smøret i stekefettet, trim av topp og bunn på baguetten slik at du får en rett, flat og lang skive. Stek på begge sider i fettet i pannen til brødet er sprøtt.

Riv 4 store blader av isbergsalaten og vask og tørk godt.
Skjær tomatene i 1 cm tykke skiver.
Finhakk persille og gressløk og bland sammen.

Mandelpotetchips:

  • 6 stk mandelpotet
  • Nøytral olje
  • Salt

Vask poteten godt og høvle tynt på mandolin. Varm oljen til 180 c og fritér poteten til gylden og sprø, strø litt salt over og avkjøl på kjøkkenpapir.

Baconmajones:

  • 1 egg
  • 4 dl baconfett-flytende/smeltet
  • 1 ts Dijonsennep
  • 1 ss hvitvinseddik

Kjør egg, sennep og hvitvinseddik godt sammen med stavmikser. Spe sakte med baconfettet mens du kjører stavmikseren opp og ned. Juster med litt ekstra salt og eddik.

Service:

«Knøvle» sammen litt bakepapir og legg på en liten trefjøl, ev. i en jernpanne e.l.

Ta den baconfettstekte baguetten og legg et godt lag med isbergsalat på først, dekk hele brødet. Legg så et godt lag sprøstekt bacon og deretter store skiver med tomat. Ha litt salt og svart pepper på tomatene.

Sprøyt så ut godt med baconmajones over tomatene og avslutt med masse potetchips og finhakket bladpersille og gressløk.