Langrennsløperne Heidi Weng (f.v.), Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga og Marit Bjørgen møter pressen i forbindelse med 30 km som de skal gå søndag, på siste dag av vinter-OL i Pyeongchang.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Langrennsløperne Heidi Weng (f.v.), Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga og Marit Bjørgen møter pressen i forbindelse med 30 km som de skal gå søndag, på siste dag av vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

weng foran tremilen:

– Jeg er mer nervøs enn noen gang

Heidi Weng innrømmer at stafett-vrakingen har gått ut over selvtilliten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Først ble det meldt at ingen av løperne ville stille opp for pressen i forkant av søndagens tremil. Men Skiforbundet gjorde helomvending, og fredag møtte de norske løperne pressen.

Marit Bjørgen, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Ragnhild Haga er laget som skal i aksjon søndag morgen.

Heidi Weng, som er tilbake igjen på laget, innrømmer at hun har hatt noen kjedelige dager etter stafett-vrakingen tidligere i mesterskapet.

– Det er stafett som er det morsomste å gå i et mesterskap. Jeg føler jeg har vært sosial fra dag én, men det var kjedelig i få noen dager. Så begynte jeg å se lyst på at jeg har en mulighet til. Jeg kan gå fort på ski. Det er tre helger igjen av sesongen. Man kan ikke grave seg helt ned, sier Weng.

Har ikke sett OL-øvelser
Weng avslører også at hun ikke så på da Norge gikk inn til gull på kvinnestafetten.

– Jeg har nesten ikke sett på skirenn, skiskyting eller noen OL-øvelser de siste dagene. Jeg syns det tar litt på. Jeg fulgte live-oppdateringen til VG. Det var spennende, men Marit er jo alltid safe.

26-åringen avslører at hun har mye nerver før søndagens avsluttende øvelse.

– Man blir litt usikker på seg selv. Jeg er ennå mer nervøs enn jeg noen gang har vært. Jeg må bare ikke tenke på at det er skirenn, men bare prøve å ha det gøy.

Weng, som vant denne sesongens utgave av Tour de Ski, har gått tre distanser så langt i OL. Men hun har ikke fått full klaff så langt. Niendeplassen på skiathlon er Wengs beste resultat. Det endte med ellevteplass i både sprint og på 10-kilometeren.