SNUR: De norske skijentene stiller likevel opp for pressen før søndagens tremil.
SNUR: De norske skijentene stiller likevel opp for pressen før søndagens tremil. Foto: Åserud, Lise

Skiforbundet gjør kuvending

De norske langrennsjentene stiller likevel opp til pressetreff før tremilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det gikk ikke upåaktet hen da Skiforbundet innkalte til pressetreff før 30 kilometeren for kvinner - uten noen av løperne.

Et tilnærmet samlet norsk pressekorps valgte å droppe pressekonferansen i protest.

Nå har Skiforbundet snudd. I en kort pressemelding opplyser presseansvarlig i Norges Skiforbund, Gro Eide, om at de norske skijentene likevel stiller opp for pressen fredag.

– Vi ser at løperne burde vært med på medietreffet i morges og beklager dette, skriver Eide.

– Derfor er de fire jentene som skal gå 30 km på søndag tilgjengelig for mediene i dag til en kort plenumsseanse.

Og det synes å ha ønsket virkning: Nå melder TV 2, NRK, Nettavisen, VG og Eurosport at de vil komme på det varslede pressetreffet.

Det er Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga og Heidi Weng som er tatt ut til å gå tremilen for Norge søndag.

I et innlegg poengterer TV 2s journalist i Pyeongchang, Ernst A. Lersveen, at det slett ikke var snakk om noen boikott av skijentene fra medias side, men snarere omvendt.

«Vi i media er her for å rapportere og formidle hva som skjer til det norske folk. Ved ikke å stille opp, som skijentene gjør her, så sier sier de samtidig nei til å snakke til å med det norske folk. Det er selvsagt et valg de står fritt til å gjøre,» skrev Lersveen før det ble kjent at Skiforbundet gjør kuvending i saken.