Bra godt:

Fiskeboller i gul curry med pannacotta til dessert

Den gamle klassikeren fiskeboller – i oppgradert versjon. Velbekomme!

Fiskeboller i gul curry Foto: Bra godt / TV 2
Fiskeboller i gul curry Foto: Bra godt / TV 2

Hvem har sagt at det kun trenger å være hvit saus til fiskebollene?

Denne oppskriften setter litt etterlengtet farge på den gamle hverdagsklassikeren:

Ingredienser:

  • 1 pakke fiskeboller, og 1 dl av kraften
  • 2 gulrøtter
  • ingefær etter smak
  • 1 stangselleri
  • 1/2 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • sitrongress
  • Et glass god gul currypaste
  • En boks kokosmelk
  • melk/fløte til jevning
  • olje til steking

Tilbehør:

  • 1 agurk
  • En neve frisk koriander
  • saft av økologisk sitron, og cest av skallet
  • chili etter smak

Kutt alle grønnsakene unntatt sitrongresset og fres de i litt nøytral olje, tilsett currypaste og sviss dette et par minutter.

Tilsett kokosmelk, melk og gjerne litt fløte. Kok dette sammen til grønnsakene er møre, varm fiskebollene i sausen.

Riv agurken på en mandolin, press ut væsken. Tilsett finkuttet koriander og chili. Smak til med litt sitronsaft.

Sender en stor takk til kokk Lars Erik Vesterdal som har hjulpet meg med denne oppskriften.

Tjukkmjølkspannacotta

Den italienske favoritten, laget med melk og fløte fra Røros. Foto: TV 2
Den italienske favoritten, laget med melk og fløte fra Røros. Foto: TV 2

Tjukkmjølkspannacotta er en nydelig dessert med italienske impulser. Lag den gjerne dagen i forveien.

Desserten er enkel å tilberede og kan lages enda flere dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet frem til dandering og servering. Tilbehøret kan varieres i det uendelige.

Oppskrift for 6 porsjoner:

  • 3 dl økologisk Rørosfløte fra Rørosmeieriet
  • 3 dl økologisk Tjukkmjølk fra Rørosmeieriet
  • 80 gram kokosblomstsukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 3,5 gelatinplater

Tilbehør: Eks. friske bær, varme bær eller bærsaus.

Legg gelatinen i vann til den er myk, ca 10 min. Kok opp fløte, sukker og vaniljestang på middels varme. Unngå å røre for da kan væsken brenne seg. Sett kjelen til side etter oppkok og avkjøl.

Klem vannet ut av gelatinplatene, tilsett disse og deretter tjukkmjølka. Sil blandingen, hell den i porsjonsformer eller glass og avkjøl i kjøleskapet i minimum 4 timer. Tiden den trenger avhenger litt av fasongen på formen/glasset.

Pannacottaen kan serveres i glasset, eller du kan løsne den fra glasset ved å varme glasset kjapt på utsiden og bruke en skarp liten kniv langs kanten av pannacottaen. Da vil den lett løsne fra formen.

Servér med bær eller bærsaus etter fritt valg! Ta den gjerne ut en time i forveien så den blir temperert, da kommer smaken bedre frem.