Pyeongchang , Sør-Korea 20180213.
Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien tapte bronsefinalen mot Russland mandag i mixed curling under Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Nå er en av de russiske utøverne avgitt postitiv dopingprøve.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Pyeongchang , Sør-Korea 20180213. Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien tapte bronsefinalen mot Russland mandag i mixed curling under Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Nå er en av de russiske utøverne avgitt postitiv dopingprøve. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Eurosport: Curlingparet invitert tilbake til Pyeongchang

Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien får likevel en medaljeseremoni i Pyeongchang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Eurosport.no har mixed curling-paret Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien mottatt flybilletter ned til Seoul, og fått beskjed om at de får en ny medaljeseremoni.

Det norske paret reiste hjem etter tapet mot Russland i bronsefinalen, men i etterkant testet den russiske spilleren Aleksandr Krusjelnitskij positivt på det forbudte stoffet meldonium.

Russland ble dermed fratatt bronsemedaljen i mixed curling. Det bekreftet CAS i en pressemelding torsdag. IOC og Det internasjonale curlingforbundet (WCF) har ansvaret for å bestemme det endelige utfallet av turneringen.

Magnus Nedregotten bekrefter at han og Kristin Skaslien har fått muligheten til å reise tilbake til Sør-Korea for å motta bronsemedaljen under en medaljeseremoni.

– Ja, jeg kan bekrefter at vi har fått muligheten til å reise ned til Pyeongchang, sier Nedregotten til Eurosport.no.

Et foreløpig tidspunkt for eventuelt når det norske curling-paret vil motta bronsemedaljen er inntil videre ikke bestemt.

Etter at den russiske utøveren ble tatt for doping var det norske curling-paret først og fremst forbannet.

– Vi er mest forbannet, hvis det viser seg å være sant. Jeg håper ikke han er dopet, men er han det, tar jeg gjerne medaljen. Vi har stort sett vært bedre enn dem i hele året, så dersom han jukser har vi fortjent det, sa Nedregotten.

Ifølge russisk TV har OARs mixed-lag allerede levert tilbake OL-medaljene etter dopingsaken mot Krusjelnitskij.

Krusjelnitskij, som i tospann med kona Anastasija Bryzgalova tok bronse etter å ha slått Norge, testet positivt på det forbudte stoffet meldonium. Også B-prøver bekreftet funnene i A-prøvene.