mowinckel på fjerdeplass:

Kun tre tideler unna pallen

Ragnhild Mowinckel (25) klarer ikke å ergre seg over at medaljen glapp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter to sølv i OL allerede var kombinasjonen nærmest som en bonus å regne for Ragnhild Mowinckel.

Kun Lindsey Vonn var raskere enn Ragnhild Mowinckel i utfor, men Molde-jenta misset pallen med tre tideler etter slalåm-delen.

– Klarer ikke å ergre meg

Dermed ble det fjerdeplass på Mowinckel, uten at hun var spesielt deppet over det.

Sportsnyhetene: Se Mowinckels løp i videovinduet øverst.

Gullet gikk til sveitsiske Michelle Gisin, etter at superstjernen Vonn kjørte ut.

– Jeg er egentlig veldig fornøyd. Jeg prøvde å gi det jeg hadde i slalåmen. Jeg hadde ikke så store forventninger. Jeg er positiv overrasket over fjerdeplassen. Det hadde blitt litt for dumt om det ble en medalje til. Jeg er veldig fornøyd med fjerdeplass, sier Mowinckel til Eurosport.

25-åringen har allerede tatt med seg to sølv i storslalåm og utfor fra Pyeongchang.

– Jeg klarer ikke å erge meg en gang i dag. Jeg reiser fra OL på en sky, og jeg tror nok jeg må ta meg litt tid hjemme og bare bearbeide alt som har skjedd. Jeg greier fortsatt ikke helt å skjønne at jeg reiser hjem med to sølv, sier Mowinckel til TV 2.

– Jeg har fortsatt ikke stått øverst på pallen

Hun legger ikke skjul på at OL har gitt henne en skikkelig selvtillitsboost, og den ambisiøse Molde-jenta vil enda ett steg opp.

– Hva tror du sølvmedaljene kommer til å bety for karriéren din fremover?

– Allerede har det jo betydd veldig mye. Jeg har jo allerede nå medaljer fra et OL, og det er noe av det største jeg kan gjøre som idrettsutøver. Så allerede det er jo utrolig stort. Videre er det fortsatt en vei å gå. Jeg har fortsatt ikke stått øverst på pallen ennå, så da må jeg ta det steget også, understreker hun.

Mowinckel er uansett tidenes alpine vinterolympier på kvinnesiden for Norge, etter sine to OL-sølv i Pyeongchang.

– Det tror jeg ikke har gått helt opp for meg ennå. Det klarer jeg ikke helt å fordøye, avslutter 25-åringen med et stort smil.

Amerikanske Mikaela Shiffrin kjørte som ventet inn til ledelse i slalåmen, 0.47 foran Wendy Holdener. Men sveitsiske Michelle Gisin kjørte strålende og slo Shiffrin. Dermed var sveitseren i ledelsen da kun Mowinckel og Vonn var igjen på toppen.

Mowinckel kom inn til fjerdeplass, 1.73 bak Gisin. Det var omlag tre tideler opp til Petra Vhlova på tredje.

Dermed var det kun Lindsey Vonn som kunne sette en stopper for Gisin. Det klarte ikke den amerikanske superstjernen, som kjørte ut - i hennes trolig siste OL.