alt var duket for gull, men:

Kristoffersen feilet

Henrik Kristoffersen med skjebnesvanger tabbe i finaleomgangen.

Alt var duket for norsk gull da Marcel Hirscher kjørte ut i den første omgangen. Henrik Kristoffersen ledet og hadde gullet i lommen, men i finaleomgangen gikk alt skeis.

Nordmannen gjorde en enkel feil og kjørte ut etter kort tid. Dermed var det svenske André Myhrer som stakk av med gullet. Sebastian Foss-Solevåg ble beste nordmann på tiendeplass. Også han kjempet om medalje, men fikk ødelagt løpet grunnet en stor feil.

– Neeei! Er det mulig? Shit. Han kjører jo aldri ut, sa Marius Skjæbæk i TV-stua.

Kristoffersen selv tok det hele med stoisk ro.

– Sånn er livet. Det er bedre å dø enn å drite seg ut, sier Kristoffersen til TV 2.

– Det er ikke vits i å grine og sippe nå, forteller nordmannen.

Ramon Zenhaeusern tok sølv, mens Michael Matt fikk bronsen.

Sportsnyhetene: Se dramaet i videovinduet øverst i saken.

– Det går veldig fint. Jeg er 23 år og skal nok kjøre flere OL-konkurranser. Jeg var ikke her for å få fjerdeplass. Da er det mye bedre å ha prøvd og feilet, sier Kristoffersen.

Sølvvinneren fra storslalåmen kunne også fortelle at han ikke har vært helt i toppslag de siste dagene.

– Jeg har vært litt småsyk, men det hadde ingen betydning i dag.

– Et antiklimaks
Forrige gang Kristoffersen kjørte ut var i Kitzbühel i januar 2017.

– En enkel kjørefeil der han er litt sen og får en klassisk innerski. Duellen mellom Henrik og Hirscher fikk vi aldri se. Det ble et antiklimaks, sier TV 2s alpinekspert Jan Ove Nystuen.

– Vi må gratulere André Myhrer med gullet. Det var ikke ufortjent, sier Nystuen.

Norges sportssjef, Claus Ryste, var en skuffet mann etter slalåmrennet.

– Slalåm og innerski er ikke noe nytt. Det er ikke likt Henrik. Men sånt skjer, sier Ryste til TV 2.

Hirscher kjørte ut for første gang på over to år
Henrik Kristoffersen leverte en solid første omgang og kjørte inn til grønne tall og ledelse med tiden 47.72. På det neste startnummeret skulle storfavoritten Marcel Hirscher ta opp jakten på nordmannen. Østerrikeren, som har vært suveren gjennom hele sesongen, var bakpå fra starten av, og midtveis i løpet kjørte slalåmspesialisten ut.

Dermed var Kristoffersens største gullrival, som allerede har vunnet to gull i Pyeongchang, allerede ute av kampen før det skal avgjøres i finaleomgangen.

– Det var en helt ok runde. Veldig bra fra første til andre split. Litt halvveis helt nederst, men, ja, det er en veldig lett bakke og et lett løypesett. Men det er vanskelig snø og vanskelig å finne «set-up». Jeg er ikke 100 prosent «happy», men jeg tror det er vanskelig å være 100 prosent «happy» med «set-up»-en. Det var vel derfor Hirscher også slet. Snøen er litt som den amerikanske, men vi kjører jo ingen slalåmrenn på amerikansk snø, sa Kristoffersen til TV 2 etter første omgang.

– Jeg tenker ikke noe over at Hirscher kjørte ut, sa nordmannen.

Det er over to år siden forrige gang Marcel Hirscher kjørte ut i et slalåmrenn. Det var i Japan i februar 2016.

Svenske André Myhrer var nærmest Kristoffersen etter første omgang. Han var kun 21 hundredeler bak.

Foss-Solevåg med superomgang
Jonathan Nordbotten fikk ingen god dag i slalåmbakken. Nordmannen mistet skien og kjørte ut i den første omgangen.

Det gikk vesentlig bedre for Sebastian Foss-Solevåg. 26-åringen kjempet om medalje før andre omgang. Foss-Solevåg lå på femteplass, 81 hundredeler bak Kristoffersen, med kun to tideler opp til Victor Muffat-Jaendet på bronseplassen.

Leif Kristian Nestvold-Haugen leverte en noe skuffende første omgang. Han lå på 14. plass, 1.55 bak Kristoffersen.

Skjebnesvanger feil ødela medaljesjansen
Dermed var Nestvold-Haugen første nordmann ut i den andre omgangen. Og 30-åringen kjørte inn til grønne tall, med minst mulig margin foran Meillard. Men det var ikke godt nok til å blande seg inn i medaljekampen.

Foss-Solevåg lå an til å gjøre en super andre omgang, men helt på tampen rotet han det skikkelig til. Ålesunderen mistet balansen og tapte fart, men klarte å komme seg i mål. Men dessverre røk medaljemulighetene etter den feilen.

– Han vet det selv. Han var helt ute i skogen. Det er den snøen som gjør det. Han sitter fast, så må han hoppe for å komme seg vekk, sa Finn Christian Jagge i TV-stua.

– Han prøvde. Det er morsommere å prøve, selv om det ikke føles sånn akkurat nå.

André Myhrer leverte varene i finaleomgangen, og dyttet Ramon Zenhaeusern ned til andreplass. Så kom Kristoffersen. Men gullhåpet sluknet rask da nordmannen kjørte ut.

– Sebastian hadde medaljen i lommen noen porter fra mål. Henrik med en så enkel feil at denne vil svi seg så hardt fast at han vil kjenne det til sommeren, sier TV 2s alpinekspert Jan Ove Nystuen.