Kjæresten oppfordrer Norendal til å ta et nytt OL

OPPFORDRING: Hockey-kjæresten Alexander Bonsaksen oppfordrer Norendal til å fortsette mot et nytt OL - hvis hun fortsatt syns det er gøy.
OPPFORDRING: Hockey-kjæresten Alexander Bonsaksen oppfordrer Norendal til å fortsette mot et nytt OL - hvis hun fortsatt syns det er gøy. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix.
Alexander Bonsaksen mener kjæresten Silje Norendal ikke burde utelukke et nytt OL.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Silje Norendal var ingen stor medaljekandidat i big air, og det endte med en sjetteplass for 24-åringen.

Det er hun likevel greit med, selv om medaljehåpet selvfølgelig alltid er til stede.

– Jeg hadde håpet på tredjeplass i dag, men Zoi (Sadowski Synnott jou.anm) fikk veldig godt betalt for det ene trikset sitt. Så om jeg hadde landet mitt siste forsøk hadde det blitt fjerdeplass. Fjerdeplassen i slopestyle er surt, men det som skjedde i dag er greit, sier Norendal til norske medier etter finalen.

Kongsberg-jenta kjørte også slopestyle-finalen tidligere i OL. Det ble en parodi på grunn av ekstreme vindforhold, der Norendal endte på fjerdeplass.

Kjæresten mener Norendal ikke skal utelukke et nytt OL

Hun har før OL i Sør-Korea uttalt at dette blir hennes siste.

– Du står fortsatt på at at det er ditt siste OL?

– Ja, jeg regner med det. Jeg har kontrakter ut neste sesong, og jeg håper på en bra sesong neste år. Så får vi se litt hva som skjer etter det. Jeg vet ikke om jeg er villig til å ofre det som må til for å være med i toppen inn mot et nytt OL, sier hun til TV 2.

Kjæresten Alexander Bonsaksen var tilstede under finalen, etter at de norske hockeygutta røk ut i kvartfinalen mot OAR i går.

Han mener derimot at Norendal ikke skal utelukke et nytt OL.

– Jeg håper hun gjør det hun syns er morsomt, og hvis hun syns det er morsomt å holde på meg snowboard syns jeg hun skal ta et OL til. Når man snakker med folk som har lagt opp i hockey også, så er det noen som angrer på at de la opp litt for tidlig. Hvis hun fortsatt er i verdenstoppen om noen år, og syns det er gøy, så er det jo ingen grunn til å gi seg, sier han til TV 2, og legger til:

– Hun bestemmer jo selv, men det er jo lett å si nå at hun ikke tar et OL til når alt er ferdig og du får en utladning.

Norendal selv trodde nesten ikke det hun hørte.

– Ja, jeg ble overrasket over å høre han si det. Da lurer jeg på om han fortsatt har lyst til å ha meg borte i fire år til, ler hun

Hyller gull-vinneren

Anna Gasser viste virkelig hva snowboard-jentene er laget av under big air-finalen, og dro til med en nærmest perfekt cab dobbel cork 1080 på siste forsøk - som ble belønnet med 96 av 100 mulige poeng.

Norendal unner Gasser gullet.

– I dag kjørte alle veldig bra, og det er egentlig kult å se. Jeg er kjempe glad på Anna (Gasser jou.anm) sine vegne. Vi er veldig gode venner, og det er veldig kult at hun fikk det til i dag. Hun er den som jobber hardest av oss alle, sier Kongsberg-jenta.

Den østerrikske jenta er en av dem som pusher sporten fremover.

– Hun har jobbet skikkelig bra de månedene, og har hatt sin egen private park i Østerrike. Hun er den første som kommer inn som både er veldig god på snowboard, og har en bakgrunn fra turn. Når hun klart å mikse de to tingene sammen blir det bra. Samtidig bruker hun hver eneste dag til å bli bedre, understreker Norendal.

Nå venter litt etterlengtet hvile for 24-åringen.

– Jeg er egentlig bare glad for at alt er ferdig. Det har vært noen lange seks måneder, med høye skuldre og mye tanker. Det blir deilig med en liten pause, avslutter Norendal.

Lik TV 2 Sporten på Facebook