BIG AIR: Silje Norendal i aksjon under 1. oppgang i snowboard Big Air finalen i Alpensia under vinter-OL i Pyeongchang torsdag.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BIG AIR: Silje Norendal i aksjon under 1. oppgang i snowboard Big Air finalen i Alpensia under vinter-OL i Pyeongchang torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Norendal på sjetteplass da storfavoritten vant

Det ble ingen medalje for Silje Norendal i Big Air-konkurransen.

Silje Norendal startet brukbart, men det endte til slutt med en sjetteplass for Kongsberg-jenten.

24-åringen var avhengig av å lande en bortimot perfekt cab 900 i sitt tredje run for å melde seg på i medaljekampen, men Norendal klarte ikke å lande trikset.

– Bare det å være en del av den fantastiske finalen var dødskult! Vi fikk en skikkelig opptur etter slopestylen, sier Norendal til Eurosport.

Østerrikse Anna Gasser og amerikanske Jamie Anderson hadde nervepirrende duell om gullet. Der stakk Gasser av med seieren til slutt etter et glitrende tredje run. Dermed ble det sølv til Anderson. Zoi Sadowski Synnott fra New Zealand tok bronsemedaljen.

– Jeg er kjempeglad på Anna sine vegne. Jeg hadde håpet på tredjeplass i dag, forteller Norendal til Eurosport.

– En brukbar start
Norendal, som endte på den sure fjerdeplassen i slopestyle-finalen tidligere i OL, startet lovende i sitt første run. Hun fikk et luftig og fint svev med sin cab 900, men landingen var ikke helt perfekt. Det endte med en poengsum på 70.50 poeng, noe som holdt til en foreløpig sjetteplass etter at de tolv utøverne hadde kjørt sitt første run.

– En brukbar start, sa Eurosport-kommentator Jonas Greve om Norendals første run.

Amerikanske Jamie Anderson tok ledelsen med 90 poeng etter den første omgangen.

I sitt andre run gikk Norendal for en backside 720. Det trikset mestret 24-åringen bra, og ble belønnet med 61 poeng.

– Det er mer enn godkjent, sa Eurosport-kommenator Jonas Greve.

Dermed lå Norendal på en femteplass etter at alle hadde vært i ilden to ganger.

I sitt tredje og siste run gjorde Norendal en cab 900. Men 24-åringen klarte ikke å lande trikset, og dermed ble det ingen medalje til Norendal. Poengsummen på 131.50 poeng var nok til en sjetteplass.

– Det ble vanskelig for meg i dag. Jeg har litt å jobbe med. Men det var et fint OL alt i alt, sier Norendal til Eurosport.

– Jeg hadde bedre kontroll på nervene i dag. Men det er første gang jeg faller på det trikset jeg tok på det tredje hoppet mitt, sier 24-åringen.

Jamie Anderson klarte ikke å lande sin cab double cork 1080 i sitt tredje run, men var fortsatt i ledelsen før de siste skulle kjøre. Til slutt var det kun østerrikske Anna Gasser som kunne stjele gullet fra Anderson.

Gasser, som vant Big Air-konkurransen i X Games Aspen tidligere i år, gikk for en Cab double cork 1080, og hun landet med god kontroll.

– Det skal være gull til Østerrike, sa Jonas Greve.

Og det ble det også. Gasser fikk hele 96 poeng for sitt tredje run, og dermed en totalsum på 185. Det var omlag åtte poeng mer enn Anderson.