Alexander Krusjelnitskij hevder sin uskyld, men vil ikke forsvare seg. Foto: Martin Bureau
Alexander Krusjelnitskij hevder sin uskyld, men vil ikke forsvare seg. Foto: Martin Bureau

Dopingtatt curler dropper å forsvare seg

Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Norge rykker opp til bronse i mixed double dersom OAR blir fratatt sin medalje.

Tidligere i uken ble det bekreftet at analysen av Krusjelnitskijs B-prøve bekreftet funnene i A-prøven. Det er Idrettens voldgiftsrett (CAS) som avgjør dopingsaker under OL, og russeren ble innkalt til høring torsdag.

Curlingspilleren har selv avvist alle anklager om bevisst doping etter at han testet positivt på det forbudte stoffet meldonium. Likevel vil han ikke forsvare seg for CAS-panelet.

– Etter å ha veid alle for- og bakdeler nøye, har jeg besluttet å trekke saken min, sier Krusjelnitskij i en uttalelse til det russiske nyhetsbyrået Tass.

– Jeg mener at en høring vil være nytteløs slik dagens regler er.

Spenning

Det er knyttet ekstra spenning til avgjørelsen rundt Krusjelnitskij, siden russerne i OL håper å kunne gå under russisk flagg under søndagens avslutningsseremoni.

Hittil i Pyeongchang-lekene har de russiske OL-utøverne gått under nøytralt flagg. De blir bare omtalt som OAR på resultatlistene.

Russland er utestengt fra vinterlekene i Sør-Korea etter systematisk dopingjuks under OL på hjemmebane i Sotsji for fire år siden. Kun IOC-inviterte utøvere fikk stille til start i Pyeongchang.

– Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg i løpet av min idrettskarriere aldri har brukt forbudte stoffer eller uærlige metoder. Jeg tar sterkt avstand fra dopingbruk, sa Krusjelnitskij i en offisiell uttalelse tirsdag.

Sabotasje

OAR-delegasjonen har ønsket en høring velkommen. Russlands curlingpresident Dmitrij Svistjsjev hevdet tidlig at Krusjelnitskij kan ha vært utsatt for sabotasje.

Dersom Russland blir fratatt bronsemedaljen i mixed double, rykker Norge opp fra fjerdeplassen.

Det betyr at den norske curlingduoen Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien får ettersendt bronsemedaljene.

(©NTB)