Amalie og Sara fikk gullknapp: – Dette hadde vi ikke forventet

Søstrene Sara (15) og Amalie Lorch-Falch (12) imponerte med deres sjarmerende fiolinspill.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Solveig Kloppen (46) løp rett ut på scenen etter glåmdølene Sara og Amalies fiolinspill og trykket på Gullknappen under kveldens Norske Talenter-audition.

– Det var veldig sjokkerende da Solveig kom løpende, vi hadde ikke forventet å få Gullknappen. Vi er veldig takknemlige for det som skjedde og Solveig syntes sikkert vi var sjarmerende, sier Sara Lorch-Falch til TV 2.

Inspirert av storebror

Sara og lillesøsteren Amalie har spilt fiolin helt siden de var henholdsvis to og tre år gamle. Storebroren Åsmund (16) spiller også fiolin og har vært søstrenes store inspirasjonskilde.

FIOLIN-TALENTER: (Til venstre) Amalie og søsteren Sara Lorch-Falch øver sammen hver dag. Foto: Privat
FIOLIN-TALENTER: (Til venstre) Amalie og søsteren Sara Lorch-Falch øver sammen hver dag. Foto: Privat

– Vi er en trio, men Åsmund flyttet til en internatskole og da ble det vanskelig å øve, så nå er det Amalie og jeg som spiller sammen, forteller Sara.

Spilte for dronningen

Jentene har opptrådt i bryllup og konfirmasjoner, i tillegg er de med i Hedmarks Junior Spellemannslag. De har vunnet NM fem ganger og i 2014 ble søstrene kåret til vinnere av lagspel junior i årets folkemusikkonkurranse. Som premie fikk de spille i Operaen foran dronning Sonja.

– Det var gøy å spille for dronningen, forteller jentene.

Aleksander Rybak

De to søstrene øver hver dag og gleder seg til videre deltagelse i Norske Talenter. De har mange forbilder men det er spesielt en fiolinist de ser opp til

– Vi er glade i Alexander Rybak, også er alle lærerne våre de beste forbildene våre som har inspirert oss til å spille fiolin, avslutter Sara og Amalie til TV 2.