Utspilt og utslått – OL-eventyret er over for Norge

OAR-stjernene ble for sterke for de historiske nordmennene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se referat fra kampen i Sportsnyhetene øverst på siden!

OAR-Norge 6-1 (3-0, 2-1, 1-0)

Det norske hockeygutta ble sendt rett ned på jorden igjen etter tirsdagens historiske avansement til kvartfinalen.

Russerne spilte Norge av isen med en knusende 6-1-seier.

– Vi klarte målsettingen

Alexander Bonsaksen var naturligvis skuffet da han møtte norsk presse etter kampen.

– Det var tøft. Vi kan vel si at vi fikk en leksjon i offensiv hockey i dag, sier Alexander Bonsaksen til TV 2, og legger til:

Dermed er eventyret over for Norge, som for første gang i historien tok seg til en kvartfinale i OL.

– Vi hadde som målsetting å gå til kvartfinalen, og bli historiske. Det klarte vi. Det skal vi ikke glemme, selv om folk kan mene hva de vil om at vi vant én kamp. Det er turnering, og etter gruppespillet er det «vinn eller forsvinn». Vi var best da det gjaldt, og gjorde jobben vår. Det skal vi være stolte av, for det har ikke skjedd før. Vi kvalifiserte oss i september, og det er tolv lag med i OL. Vi kom til den kvartfinalen vi skulle, og dessverre ble det for tøft der, sier Bonsaksen.

31-åringen ble matchvinner da Norge vant 2-1 over Slovenia tirsdag, og scoret også Norges eneste mål mot russerne.

Dessverre fulgte det med litt uflaks i kvartfinalen.

– Du ryker jo på en utvisning like etter målet ditt, der de slår tilbake. Hvor surt er det?

– Det er jævlig typisk. Det hjelper fint lite å score, også ta en utvisning i neste bytt. Like etter får de jo nytt overtall, og scorer via skøyten min. Så det er typisk det. Vi har vært gode i undertall i hele turneringen, selv om vi sikkert har tatt flest utvisninger i hele OL. Så rakner det i dag dessverre, sier han.

Måtte spille uten linser

Norge var i realiteten aldri i nærheten etter å ha blitt beleiret i stort sett hele kampen.

I ni minutter klarte Petter Thoresens mannskap å holde ut før OAR tok ledelsen. En pasning inn i angrepssonen gikk via låret til linjedommerne og falt ned til Michail Grigorenko.

Han sendte pucken rett i krysset bak Lars Haugen, som hadde tatt ut linsene like i forveien.

– Jeg fikk et skudd i masken, og da falt den ene linsen ut. Jeg fikk ikke lov av dommeren til å gå av isen og fikse på den, så jeg måtte bare ta ut begge to. De vil vel ikke at TV-titterne skal sitte og vente da, sier Haugen litt oppgitt etter kampen.

– Hvor dårlig ser du uten linser?

– Tydeligvis ikke så bra. Neida, jeg kan ikke skylde på det. Det var ikke derfor jeg slapp inn en del i dag.

Til sammen fem pucker måtte Haugen se gå i nettet, før han i tredje periode ble erstattet av Henrik Haukeland.

– Ikke i nærheten

Dermed var slusene åpnet. Nikita Gusev økte til 2-0-ledelse, før Vjatsjeslav Vojnov sørget for at russerne ledet med tre mål etter den første perioden.

– Det er et godt hockeylag vi møtte i dag, det er ingen tvil om det. Vi prøver å gjøre det vanskelig for dem, men de er rett og slett et nummer for store for oss. Vi var egentlig ikke i nærheten, sier Mathis Olimb.

Norge maktet ikke å unytte mulighetene i overtall, men fikk uttelling i fem mot fem. Alexander Bonsaksen fulgte opp matchvinnerscoringen mot Slovenia med å banke inn reduseringen. Gleden ble imidlertid kortvarig.

Sergej Kalinin sendte russerne opp i 4-1 bare minuttet senere i power play. Så fulgte 5-1-scoringen, som gikk via skøyten til Bonsaksen og inn i det norske målet. I den tredje perioden gjorde russerne ydmykelsen enda større for Norge med scoring av Ivan Telegin og 6-1-seier til OAR.

Nå venter Tsjekkia for OAR i semifinalen, og Olimb tror russerne stikker av med OL-gullet til slutt.

– Jeg må si at dette laget hadde noen ingen av de andre har hatt. De hadde en touch, samspill og en finish som det er lenge siden jeg har sett faktisk, understreker han