Messi brøt forbannelsen etter Chelseas gavepakke

Lionel Messi hadde aldri scoret mot Chelsea, men i det niende forsøket brøt Barcelona-stjernen forbannelsen.

Chelsea - Barcelona 1-1

Se sammendrag av kampen i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Lionel Messi sto med null scoringer på åtte kamper mot Chelsea, men i den første åttendelsfinalen på Stamford Bridge lyktes endelig argentineren da han ordnet 1-1 for Barcelona og et godt utgangspunkt før returkampen på Camp Nou.

Chelsea ledet 1-0 etter Willians praktmål etter en times spill da Andrés Iniesta snappet opp en forferdelig pasning på tvers av Andreas Christensen. Iniesta satte fart inn i 16-meteren og spilte inn i midten til Messi, som fikset 1-1 med et kvarter igjen å spille i Vest-London.

– Det er en skam at vi slipper inn mål på den eneste feilen vi gjør i kampen. Vi burde ikke gitt Barcelona den sjansen. Det er en skam, sier Chelsea-spiller Cesc Fàbregas til Viasat 4.

Messi sto uten mål på de fem siste kampene, og det var første gang han overlistet tidligere Atlético Madrid-keeper Thibaut Courtois hos Chelsea.

– Nå må vi til Barcelona for å score. De hadde ballen mye, men vi var det farligste laget. Jeg føler vi kan være stolte av kampen, men samtidig triste for den avgjørende feilen, sier Fàbregas.

Willian scoret 1-0, men hadde også to stolpetreff på få minutter i før pause.

– Jeg er glad for målet, men jeg er litt trist på grunn av resultatet. Jeg synes vi fortjente å vinne. De hadde ballen mer enn oss, men vi skapte farlige målsjanser. Vi må dra dit og spille på samme måte, sier Willian til BT Sport.

Skremmeskudd fra Hazard
Chelsea-manager Antonio Conte kjørte Andreas Christensen og Antonio Rüdiger på midtstopperplass, mens Gary Cahill var benket sammen med angriperne Álvaro Morata og Olivier Giroud. Eden Hazard startet på topp med Willian og Pedro Rodríguez på kantene.

Barcelona-trener Ernesto Valverede startet med Sergi Roberto på høyrebacken på bekostning av Aleix Vidal, mens Ousmane Dembélé var benket.

Den første målsjansen fikk Chelsea etter fem minutters spill. Eden Hazard dro seg inn fra høyre og fyrte av med venstrefoten fra tjue meter, men ballen skrudde like utenfor krysset.

Chelsea fortsatte å presse de katalanske favorittene. I det niende spilleminutt fikk Rüdiger gå fint opp på et hjørnespark, men ballen skled av pannen til den tyske stopperen.

To stolpetreff av Willian
Barcelona fikk sin første halvsjanse etter 15 minutters spill da Lionel Messi slo inn til Paulinho. Brasilianerens heading var imidlertid ikke mye å skryte av og ballen gikk flere meter til side for mål.

Sekunder før det var spilt 33 minutter dro Willian seg fint inn fra venstre og banket ballen i stolpen fra om lag tjue meters hold. Det var kampens klart største mulighet frem til da.

Noen minutter senere mente Gerard Piqué at han burde hatt straffespark. Rüdiger tok et godt tak i Piqué, men dommer Cüneyt Cakir lot spillet gå.

Fem minutter senere fikk Willian nok en mulighet utenfor 16-meteren, og nok en gang banket brasilianeren ballen i stolpen – denne gangen den andre.

Endelig for Willian
To minutter senere fikk Eden Hazard en gyllen mulighet da en klarering endte opp på 16 meter, men belgieren kom ikke ordentlig over ballen og forsøket gikk høyt over. Chelsea og Barcelona gikk målløse til pause.

Luis Suárez og Barcelona kom til den første muligheten etter pause. Sju minutter inn i andre omgang dro stjernespissen seg forbi to Chelsea-spillere og banket løs fra skrått hold. Chelsea-keeper Thibaut Courtois reddet det som så ut til være en mellomting av skudd og innlegg.

Willian hadde to stolpetreff i første omgang, og etter en drøy times spill skulle han endelig lykkes. Ballen havnet i beina på Chelsea-spilleren utenfor 16-meteren. Med en lekker finte havnet Sergio Busquets i gresset, mens Willian hamret ballen nede i hjørnet inn til 1-0 for Chelsea.

– Det er en syk avslutning, tvitrer TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

Messis første mot Chelsea
Barcelona styrte kampen etter Willians scoring, men Chelsea lå kompakt. Et kvarter før slutt fikk imidlertid gjestene en gavepakke av Andreas Christensen. En fryktelig tversoverpasning gikk i beina på Andrés Iniesta, som kom inn i 16-meteren og spilte til Messi, som enkelt satte inn 1-1.

Messi før kampen sto uten scoring for Barcelona på de fem siste kampene, og enda verre: Han hadde ikke scoret på sine åtte kamper mot Chelsea.

Antonio Conte kastet innpå Álvaro Morata i jakten på seiersmålet, men det ble en sjansefattig og tam avslutning på kampen. Med 1-1 må Chelsea score i returkampen på Camp Nou om tre uker.

Se Manchester United mot Chelsea på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag fra klokken 14.15. Kampstart kl. 15.05.