INNE I VARMEN: Lars Helge Birkeland er med, mens Erlend Bjøntegaard blir tilskuer.
INNE I VARMEN: Lars Helge Birkeland er med, mens Erlend Bjøntegaard blir tilskuer. Foto: Roald, Berit

Disse går skiskytter-stafettene for Norge

Lars Helge Birkeland går stafetten på bekostning av Erlend Bjøntegaard.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rekkefølgen er ikke bekreftet, men det er nå klart at Johannes Thingnes Bø, Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø får med seg Lars Helge Birkeland på OL-stafetten fredag. Erlend Bjøntegaard er vraket.

Bjøntegaard uttalte til TV 2 etter sjuendeplassen på fellesstarten at han håpet å ha styrket aksjene med tanke på den siste stafettplassen. Han ble også nummer fem på sprinten. Likevel går plassen til Birkeland, som skuffet stort med 60. plass og fire bom på normalen.

Tiril Eckhoff, Marte Olsbu, Synnøve Solemdal og Ingrid Landmark Tandrevold går kvinnenes stafett torsdag. Rekkefølgen er ikke bekreftet.

Kvinnenes landslagstrener Stian Eckhoff mener Svendsen må gå ankeretappen for herrene etter å ha spurtet til bronse på fellesstarten og den solide sisteetappen på miksstafetten, som endte med norsk sølv.

– Jeg sier ikke nei takk om jeg får den, men det viktigste er å finne ut hvordan vi bruker den beste på laget, og det er Johannes. Når vi har et ess i ermet, så må vi finne ut hvor han skal gå, uttaler Svendsen til TV 2.

I forkant av OL virket det klart at Svendsen, Bø-brødrene og Birkeland ville gå stafetten. De var overlegne i verdenscupstafetten i Ruhpolding så sent som i midten av januar og slo Frankrike med 24,5 sekunder.