VINNER SPURTEN: Her går Emil Hegle Svendsen (t.v.) inn til bronse foran Erik Lesser fra Tyskland på 15 km fellesstart i Alpensia Biathlon Centre under vinter-OL i Pyeongchang.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VINNER SPURTEN: Her går Emil Hegle Svendsen (t.v.) inn til bronse foran Erik Lesser fra Tyskland på 15 km fellesstart i Alpensia Biathlon Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Vil ha Super-Svendsen som ankermann: – Jeg takker ikke nei

Emil Hegle Svendsen (32) sikret sølvmedaljen på miksstafetten for Norge. Nå vil damenes landslagstrener Stian Eckhoff se trønderen gå ankeretappen på herrestafetten.

Marte Olsbu og Tiril Eckhoff fikk store problemer på standplass under tirsdagens miksstafett. To meget gode etapper av Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen reddet sølvet og dermed dagen for nordmennene.

Hegle Svendsen kom inn på laget etter bronsemedaljen på fellestarten og det var Tarjei Bø som måtte se stafetten fra tribuneplass.

Den 32 år gamle trønderen gjorde en meget god ankeretappe og viste at han kan være en mann å stole på inn mot herrestafetten. Damenes landslagssjef Stian Eckhoff, som har hatt suksess under mesterskapet, mener at man bør bruke Hegle Svendsen som ankermann på fredagens herrestafett også.

– Emil var kald og hadde bra los. Det er ikke mitt valg å ta, men hvis jeg hadde vært herretrener ville brukt Johannes på en andre eller tredje etappe. Så har du Emil og Tarjei på en avslutning, men jeg tror Emil tar den, sa Eckhoff til TV 2 etter sølvmedaljen.

Og hovedpersonen selv er ikke fremmed for å sikre et eventuelt OL-gull for Norge:

– Jeg sier ikke nei takk om jeg får den. Men det viktigste er å finne ut hvordan vi bruker den beste på laget, og det er Johannes. Når vi har et ess i ermet, så må vi finne ut hvor han skal gå.

– Om du skulle ta ut rekkefølgen, hvordan hadde det blitt da? Hvem går hva?

– Nå skal ikke jeg foregripe begivenhetene, men det funket veldig bra i dag når vi ligger litt bak. Skulle man få en runde på den første etappen, som fort kan skje her, så er Johannes gull verdt på en sånn etappe. Og så er jeg jo brukbar i spurten, men det er så mange scenarioer at det er vanskelig å si.