YOGAKJENDIS: Den kjente indiske yogaeksperten Dolly Singh (34) utfører yogaøvelser i en park i Mumbai – iført tights.
YOGAKJENDIS: Den kjente indiske yogaeksperten Dolly Singh (34) utfører yogaøvelser i en park i Mumbai – iført tights. Foto: Indranil Mukherjee/AP

NEW YORK TIMES SLAKTES ETTER MOTETIPS:

Mener at damer over 30 ikke kan bruke tights

Den anerkjente avisa New York Times skriver at kun dykkere, OL-utøver, og kvinner under 30, kan bruke tettsittende bukser. – Noe av det dummeste jeg har hørt, sier norsk moteekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

New York Times er i hardt vær etter at avisas Honor Jones i en kronikk skriver at kvinner over 30 ikke bør gå i tights.

Nå raser leserne, og langer ut mot at det er publisert nok en kronikk hvor kvinner blir frarådet å ikle seg enkelte plagg etter en viss alder.

Kronikken har tittelen «Why Yoga Pants Are Bad for Women», altså «Hvorfor tights er dumt for kvinner».

I kronikken skriver Jones, som det spekuleres på om er et pseudonym, også at kvinner ikke går med tights på trening fordi de er praktiske og komfortable – men fordi de tror at tights er sexy.

TIGHTS TIL BESVÆR: Bukseplagg som dette burde ifølge skribenten være fy-fy for kvinner over en viss alder. Foto: Colourbox
TIGHTS TIL BESVÆR: Bukseplagg som dette burde ifølge skribenten være fy-fy for kvinner over en viss alder. Foto: Colourbox

Cellulitter og valker

Videre skriver Jones, som kaller joggebukser for «håndklær med strikk i livet», at kun OL-utøvere og dykkere bør kunne bruke det tettsittende plagget.

«Dypvannsdykkere trenger åletrange bukser. Det samme gjør olympiske skøytere. Resten av oss trenger pusterom. Så ta på deg noen slappe bukser med meg. Vi trenger ikke å se så veldig bra t når vi bare prøver å se litt bedre ut», skriver hun.

Og hun fortsetter:

«Kvinner kan, selvsagt, være i form og frigjorte. Vi kan kanskje erobre verden iført spandex. Men ville det ikke vært lettere å gjøre dette i bukser som ikke truer med å vise alle cellulittene og valkene til enhver kvinne over 30?», spør hun.

«Gått tom for virkelige feministiske problemer»

På Twitter får Honor Jones svar – og dét fra rasende lesere.

Leder for Muslim Matters, Shireen Qudosi, reagerer med forundring på tights-kommentaren, og skriver dette:

«Jeg har ikke innsett at vi har gått tom for virkelige feministiske problemer å kjempe mot».

Under kan du lese andre reaksjoner:

– Dummeste jeg har hørt

– Dette er noe av det dummeste jeg har hørt noen gang. Dette er tullball, sier moteekspert Marianne Jemtegård (39) til TV 2.

SLÅR ET SLAG FOR TIGHTSEN: Moteekspert Marianne Jemtegård.
SLÅR ET SLAG FOR TIGHTSEN: Moteekspert Marianne Jemtegård. Foto: Scanpix

Hun sier at hun nærmest reagerte med vantro da hun leste kronikken.

– Noe av det dummeste man kan gjøre er å fortelle en kvinne hva hun skal ha på seg, og hva hun ikke skal ha på seg når hun har nådd en viss alder. Jo eldre vi blir, jo gladere blir vi i komfortable klær med strikk i livet, ler Jemtegård, som venter sitt første barn.

Kronikken i New York Times er skrevet humoristisk, men det er tilsynelatende få som ler av skribentens forsøk på et tightsforbud.

– Man kan ikke skrive noe sånt og ikke forvente reaksjoner. Dette må være skrevet for å provosere, så sånn sett kan man si at New York Times har truffet blink, sier Jemtegård.

Til slutt slår hun et slag for de trange, komfortable bukseplaggene.

– Lenge leve tightsen! La folk gå i akkurat det de vil, sier hun.