Leteaksjon på Sunnmøre etter melding om nødrakett

Det pågikk en leteaksjon utenfor Ulsteinvik på Søre Sunnmøre etter at Hovedredningssentralen mottok beskjed om observasjon av en nødrakett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siste: Søket er avsluttet, ingen båt ble funnet.

Klokken 21.49 ble det meldt inn til Hovedredningssentralen Sør-Norge at noen hadde sett en nødrakett like utenfor Ulsteinvik i Møre og Romsdal.

– Melderen mente han hadde sett eller hørt en båt i forkant. Hovedredningssentralen ble varslet, som koordinerer en leteaksjon på sjøen, sa operasjonsleder ved Møre og Romsdal politidistrikt, Arild Reite, til TV 2.

Redningsskøyte og Sea King-helikopter fra Florø var blant ressursene som ble satt inn i søket. Også ambulansehelikopter bidro under leteaksjonen.

– Det er ennå ikke funnet noen båt. Operasjonen som pågår skal avklare om det er en båt som er i havsnød, sa Reite ved halv elleve-tiden mandag kveld.

En time senere opplyste Eric Willassen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge at det fremdeles ble søkt med helikopter og flere båter.

I tillegg til redningsskøyte er Kystvakten, brannbåt og flere lokale båter ute og leter. Det er ikke funnet noen båt i havsnød, eller observert noen vrakrester i det aktuelle området, sa Willassen.

Han sa leteaksjonen kun baserte seg på den ene vitneobservasjonen som ble meldt inn.

– Det er et ganske begrenset område utenfor Ulsteinvik det er snakk om. Det er ikke kommet inn meldinger om savnede personer. Vi vurderer fortløpende hvor lenge vi skal lete, men vi holder nok på til litt over midnatt, sa Willassen.

Rundt midnatt opplyste Hovedredningssentralen at søket var avsluttet.