Ung gutt knivstukket på buss i Oslo

En gutt ble alvorlig skadet etter å ha blitt knivstukket på en buss ved Carl Berner i Oslo. Politiet har pågrepet én person, men leter etter flere.

– Politiet fikk melding klokken 19.26 om at en person var knivstukket om bord på en buss mellom Carl Berners plass og Sinsen, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til TV 2.

Innsatsleder på stedet, Hanne Nordve, opplyste tidligere mandag kveld at de hadde to konkrete personer i søkelyset, etter å ha avhørt vitner til hendelsen.

– Det var en ung gutt om bord på 31-bussen, som har fått et par knivstikk i overkroppen. Han er fraktet til Ullevål sykehus, og er alvorlig skadet, sa Nordve.

Har du opplysninger om saken vil politiet snakke med deg: Ring på telefon 22 66 99 66 eller send epost til kriminalvakten.oslo@politiet.no.

Operasjonsleder Stokkli opplyste ved 22-tiden mandag kveld at alle tilgjengelige politiressurser var satt inn.

– Den fornærmede gutten er alvorlig skadd, men ikke kritisk. Han er under 20 år gammel, sa Stokkli.

En person fortsatt på frifot

Politiet har avhørt flere vitner til knivstikkingen. De to personene politiet søkte etter, utgjorde ifølge politiet aldri noen fare for den generelle befolkningen. Det er snakk om unge gjerningspersoner.

Like etter klokken halv elleve mandag kveld opplyser politiet at de har pågrepet en person i forbindelse med saken.

– Han ble pågrepet i Oslo uten dramatikk, og kjørt til arresten, sier Stokkli.

Politiet leter fortsatt etter enda en mistenkt, og fortsetter etterforskningen videre utover kvelden.

Kort tid etter knivstikkingen var innsatslederen oppgitt etter det som var en alvorlig voldsepisode midt ute blant folk i hovedstaden.

– Jeg kan bare si at jeg slutter ikke å bli overrasket over hva folk får seg til å gjøre, midt i et beferdet område, med mye folk omkring.

Sophie Elise var på bussen

Blant passasjerene på bussen var bloggeren, Sophie Elise Isachsen sammen med sin kjæreste Kasper Kristoffersen.

SKREMT: Sophie Elise Steen Isachsen og kjæresten Kasper Kristoffersen var blant passasjerene da den dramatiske knivstikking fant sted på en buss i Oslo. Foto: Junge, Heiko
SKREMT: Sophie Elise Steen Isachsen og kjæresten Kasper Kristoffersen var blant passasjerene da den dramatiske knivstikking fant sted på en buss i Oslo. Foto: Junge, Heiko

På bloggen beskriver hun hendelsen som svært dramatisk.

– Det var åpenbart en skummel opplevelse og spesielt ekkelt var det da hele bussen ble mørklagt og man ikke fikk opp dørene, sikkert fordi gjerningsmannen ikke skulle få komme seg ut - hele bussen var stille og rar, og jeg var så stressa, skriver hun.

Hun legger til at Kasper ikke får forlate hjemmet før den andre gjerningsmannen er funnet.

– Så vi blir her resten av kvelden.