BEDRAGERI: Kvinnen ble i Oslo tingrett dømt til fengsel i 10 måneder. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BEDRAGERI: Kvinnen ble i Oslo tingrett dømt til fengsel i 10 måneder. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Svindlet til seg over 900.000 inkassokroner med utspekulert metode

Innen det ble oppdaget, hadde kvinnen brukt opp pengene på en dyr ferie og foto- og datautstyr.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kvinne i 20-årene ble i Oslo tingrett nylig dømt for grovt bedrageri, etter at hun svindlet seg over 900.000 kroner fra et inkassofirma. Hun nektet straffskyld da hun møtte i retten.

Kvinnen var ansatt i firmaet, og hadde ansvar for å sikre at penger som ble betalt inn til firmaet, gikk videre til dem som hadde krav på pengene. Men 51 ganger i løpet av tre måneder endret hun klientenes kontonummer til sine egne kontonumre, slik at pengene gikk «rett i egen lomme».

Totalt fikk hun inn 915.948 kroner. Av disse ble 228.000 kroner tilbakebetalt, etter at de rette mottakerne hadde etterlyst beløpene.

Resten av pengene, over 687.000 kroner, hadde kvinnen brukt opp innen bedrageriet ble avdekket. Ifølge dommen skjedde overføringene til fire forskjellige konti, som alle tilhørte kvinnen. Retten mener det er usannsynlig at noen har opprettet kontoene i hennes navn, uten at hun medvirket.

I tillegg kommer det frem at kvinnen hadde et forbruk på over 600.000 kroner i løpet av en kort periode. Blant annet ble pengene brukt på en dyr ferie, og dyrt foto- og datautstyr.

Hun ble dømt til 10 måneder i fengsel, og må dessuten betale tilbake de 687.000 kronene som var borte til inkassobyrået.