Kent Whitaker kjemper for at sønnen Thomas Whitaker skal få dødsstraffen sin revurdert.
Kent Whitaker kjemper for at sønnen Thomas Whitaker skal få dødsstraffen sin revurdert. Foto: Reuters

Thomas (38) bestilte leiemorder for å drepe mor, far og bror:

Nå trygler faren for den dødsdømte sønnens liv

Faren til Thomas Whitaker (38) overlevde angrepet av leiemorderen. Nå har han tilgitt sønnen som skal henrettes 22. februar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag skal Thomas Whitaker fra Texas etter planen henrettes med giftsprøyte.

Han ble dømt til døden for å ha bestilt drap på familien sin i 2003.

En leiemorder skjøt og drepte Thomas' mor, Tricia Whitaker (51), bror Keith (19), og faren, Kent, ble skutt i brystet.

Drapsplan avslørt

Thomas selv ble skutt i armen for å få det til å se ut som han var uskyldig. Han ringte nødnummeret, og det skulle ta flere måneder før det ble klart at han faktisk var personen bak drapsplanen.

Pappa Kent overlevde imidlertid angrepet, og fikk med seg politiets etterforskning, som etter et år pekte i retning Thomas. Det gikk flere år før Thomas innrømmet sin rolle i planleggingen av drapene.

Motivet for drapet var trolig å få tak i livsforsikringen, og arven etter foreldrene, skriver Los Angeles Times.

Tilga sønnen

Til tross for de rystende avsløringene, har Kent Whitaker tilgitt sin sønn. Han kjemper mot den forestående henrettelsen, og sier dødsstraff er feil i dette tilfellet. Han er fast bestemt på at sønnen er rehabilitert i fengselet.

Aktor er ikke enig i dette, og mener faren lar seg manipulere av sønnen.

Kent sier rettssystemet alltid peker til rettferdighet for offeret når de dømmer noen til døden, og at de også må ta hensyn når offeret ikke ønsker hevn.

– Vi håper guvernøren ser at offerets ønske betyr noe også når offeret ønsker benådning, og ikke bare hevn, sier han til Reuters.

Tryglet på sine knær

Han sier at henrettelsen av hans sønn vil føre til mer lidelse for ham selv. Under rettssaken i 2007 gikk han ned på kne og tryglet aktoratet om å be om livstidsstraff istedet for dødsstraff. Juryen og aktor besluttet likevel at Thomas fortjente å dø for forbrytelsen.

31 amerikanske stater praktiserer dødsstraff. Texas er den staten som dømmer flest fanger til døden. Siden 1982 har 548 fanger blitt henrettet.

Så langt i 2018 har tre personer blitt henrettet.