BLE UTSATT FOR BLIND VOLD: Eunike Hoksrød og Camilla Cox Barfot var på byen sammen med venner, da Camilla ble utsatt for blind vold.
BLE UTSATT FOR BLIND VOLD: Eunike Hoksrød og Camilla Cox Barfot var på byen sammen med venner, da Camilla ble utsatt for blind vold. Foto: Privat.

Farmen-deltaker angrepet på byen – utsatt for hatvold

Camilla Cox Barfot (32) havnet på legevakta med brukket skulderblad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Farmen-deltakeren Camilla Cox Barfot (32) ante fred og ingen fare da hun var ute på byen i Tønsberg sammen med Farmen-deltakerne Eunike Hoksrød (39), Vidar Helseth (38), Kristian Krubel Djupnes (21) og en vennegjeng i helga.

De hadde sett på Vassendgutane, og møttes for å feste etter konserten. Men kvelden ble ikke helt slik de håpet på. En av Camillas kompiser, Erik Andreas Fløan Felle (27), fikk flere bemerkninger slengt etter seg i løpet av kvelden. Bemerkningene handlet om at han er homofil.

– Plutselig smalt det

Det hele toppet seg da Camilla og kompisen sto og danset på dansegulvet, og en gjeng kom bort til dem og hoppet over dem.

– Det gikk så fort, så jeg skjønner nesten ikke hva som skjedde. Men plutselig bare smalt det, og jeg fløy veggimellom. Alt gikk i svart, og da jeg våknet, hadde jeg sinnsykt vondt, forteller Barfot til TV 2.

Mens det svartnet for Camilla, som hadde store smerter, gikk det heldigvis bedre for Fløan Felle, som slapp unna med kun lette skader.

Eunike og kona Vibekke Hansen var også med på utestedet da det skjedde.

– Camilla og kompisen sto bare og danset, og så kom det en gjeng og angrep. Det var veldig stygt å se på. Camilla falt sammen, og ble helt blek og fjern, forteller Eunike til TV 2.

BLE ANGREPET: Erik Andreas Fløan Felle, Camilla Cox Barfot, Eunike Hoksrød og Morten Arnesen. Erik og Morten er gift, og er her på et utested med Camilla og Eunike. Foto: Privat.
BLE ANGREPET: Erik Andreas Fløan Felle, Camilla Cox Barfot, Eunike Hoksrød og Morten Arnesen. Erik og Morten er gift, og er her på et utested med Camilla og Eunike. Foto: Privat.

Måtte til legevakt

I ett-tida dro de derfor til legevakta, og de var ikke hjemme før i femtiden på morgenen. Da var det klart at skulderbladet var brukket.

– Det gjør fryktelig vondt fortsatt. Men dette er kun en fysisk skade, og det går over. Jeg synes det er mye verre med den psykiske belastningen det må være for homofile. Man skal ikke trenge å være redd for å bli overfalt når man er ute på byen, sier Camilla.

Det er ikke første gang Erik Andreas Fløan Felle, som er fra Tønsberg, opplever ubehagelige ting på byen. Men han velger å ikke tenke så mye på det.

– Jeg tar meg ikke noe nær av sånt. Jeg synes bare synd på de som bruker energi på å være drittsekker. Det er ingen stor påkjenning for min del, for jeg har så mange folk rundt meg som støtter meg, forteller han.

– Men denne helga skjedde det to ganger på én kveld, det er ikke så ofte det skjer. Det synes jeg var ganske overraskende. Og det var første gang det har gått så langt – det er som regel snakk om småkommentarer, sier Fløan Felle.

Eunike er også forskrekket over at vi ikke har kommet lenger i Norge i 2018.

– Dette skal ikke gå an. Dessverre er det ikke uvanlig, selv nå i dag. Det rammer både homofile og de rundt. Det er helt grusomt, og jeg blir målløs, sier Eunike.

HAR HOLDT KONTAKTEN: Camilla Cox Barfot og Eunike Hoksrød har fått et nært vennskap etter farmen. Foto: Privat.
HAR HOLDT KONTAKTEN: Camilla Cox Barfot og Eunike Hoksrød har fått et nært vennskap etter farmen. Foto: Privat.

– Det er oppsiktsvekkende. Jeg trodde at man var ferdig med slike ting i dag, sier Fløan Felle.

Camilla sier at hun og kompisen ikke gjorde noe for å provosere da de var på byen.

– Han er en skikkelig fyr med mann og barn hjemme. Vi danset og hadde det hyggelig, og det var ingen grunn til at man skal føle hat mot oss, sier Camilla.

Camilla kommer ikke til å anmelde angrepet.

– Alt skjedde så fort. Jeg husker ikke ansiktene deres, så vi har ingenting å gå på. Jeg vil ikke bruke tiden min på så idiotiske folk, sier hun til TV 2.

– Dessverre ikke uvanlig

Leder for foreningen FRI, Ingvild Endestad, forteller at slik hatkriminalitet dessverre ikke er uvanlig.

– Dessverre er det sånn at noen lar seg provosere av at noen av oss er homofile eller har et annet kjønnsuttrykk. Vi har dessverre flere tilfeller av at folk blir utsatt for hatytringer eller hatmotivert vold. Dessverre er det få som anmelder det, og dessverre er det for få i politiet som har kompetanse på å gjenkjenne kriminaliteten. Vi trenger økt kompetanse og holdningsendring i alle deler av samfunnet og økt kompetanse om hatkriminalitet hos politiet.

– Slik kriminalitet får store konsekvenser fordi det er rettet mot noe helt grunnleggende i oss. Hatkriminalitet er alvorlig fordi det både rammer den som er direkte utsettes for hatet, men også for alle oss andre som tilhører gruppa hatet er rettet mot, sier Endestad.