DONASJON: Skuespilleren har donert mange millioner kroner til ofre for seksuell trakassering.
DONASJON: Skuespilleren har donert mange millioner kroner til ofre for seksuell trakassering. Foto: Evan Agostini / NTB scanpix

Emma Watson (27) punger ut – donerer vekk 11 millioner

Emma Watson gir elleve millioner kroner til ofre for seksuell trakassering.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emma Watson har donert en million britiske pund, nesten elleve millioner norske kroner, til Storbritannias rettighets- og likestillingsfond, skriver Independent.

Fondet jobber for å bekjempe seksuell trakassering på arbeidsplassen, og pengene går til ofre som har blitt utsatt for ulike overgrep.

Ifølge nettstedet skal Watson ha vært en av de første til å donere penger til fondet.

Donasjonen fra «Harry Potter»-stjernen kom samtidig som 190 kjente britiske og irske kvinner signerte et åpent brev der de ber om en slutt på trakasseringen.

Stilte i svarte antrekk

Brevet ble publisert i The Guardian søndag, og blant signaturene finner vi store navn som Emilia Clarke, Keira Knightley, Emma Thomposon, Noomi Rapace og Rebel Wilson.

Søndag kveld, samme kveld som brevet ble publisert, stilte flere av de store, kvinnelige stjernene i svarte antrekk på utdelingen av Britsh Academy Film Awards (BAFTA) for å vise sin avsky.

Skuespillerne skriver i brevet at de vil endre måten samfunnet ser på kvinner, og henviser til det amerikanske oppropet Time's Up. Den amerikanske kampanjen fikk ekstra oppmerksomhet rundt sin bekjemping av seksuell trakassering da de amerikanske kjendisene møtte opp på Grammy Awards med hver sin hvite rose.

«Søstre, dette er vår sjanse til å si at nok er nok»

«Vi oppfordrer deg til å donere til det nye britiske fondet for rettferdighet og likestilling, å spre ordet til andre og å være en katalysator for endring. Alle kan gjøre en forskjell ved å bruke din plattform, din stemme og din styrke til å gjøre en endring», står det i brevet som har fått tittelen «Søstre, dette er vår sjanse til å si at nok er nok.»

Emma Watson hadde selv ikke mulighet til å stille på utdelingen, men delte en video på Instagram samme kveld.

– Tiden er ute for seksuell trakassering. Min store lidenskap har vært å spre dette budskapet globalt.

– Det handler om at menn og kvinner står siden om side på tvers av arbeidsplasser, for vi vet at dette skjer overalt, sier hun i videoen.