Puppeglipp da rivalen satte verdensrekord

– Det var ganske distraherende. Mitt verste mareritt i OL, sier franske Gabriella Papadakis.

Se video fra kortprogrammet i Sportsnyhetene øverst på siden!

Canadiske Tessa Virtue og Scott Moir knuste gjeldende rekord i isdans med sine 83,67 poeng i kortprogrammet i OL mandag. Den forrige rekorden lød på 82,68. Paret er 1,64 poeng foran sine franske rivaler Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron foran tirsdagens fridans.

– Enda bedre enn å sette rekord, var følelsen vi hadde da musikken stoppet. Vi så på hverandre og følte at vi hadde levert en sterk konkurranse, sa Tessa Virtue.

Trøbbel med kostymet
Til tross for at paret imponerte publikum og dommere med sin latinamerikanske inspirerte program med samba og rumba og cha-cha-cha, er det på ingen må klart at paret skal ta sitt tredje OL-gull.

Det franske paret er kapable til å levere svært gode friprogram. I fjor brøt paret 200-poenggrensen, og de oppnådde tidenes beste score oppvisningen under EM i Moskva i forrige måned.

Under mandagens kortprogram var Papadakis uheldig med antrekket sitt. Mot slutten av dansen løsnet hempen på drakten. Hun ble tydelig satt ut av hendelsen, og under avslutningen av dansen vistes hele brystet hennes, før hun merket det og fikk rettet opp feilen. Ifølge USA Today skal hun ha vært oppløst i tårer etterpå.

– Det var ganske distraherende. Mitt verste mareritt i OL. Jeg fortalte meg selv at jeg bare måtte fortsette. Det var det vi gjorde. Vi må være stolte av oss selv. Vi leverte en stålende prestasjon til tross for at det hendte, sier Papadakis ifølge BBC.

– Stolt
Partneren måtte likevel svare på flestparten av spørsmålene i møte med pressen.

– Det er frustrerende å miste et par poeng på grunn av problemer med kostymet. Det er ikke dette vi forbereder oss på når vi trener. Jeg er likevel stolt over at vi klarte å levere et program som dette til tross for problemene, sier Cizerson.

Dermed går det går mot en svært så spennende og stor dag i kunstløparenaen tirsdag.

Virtue/Moir vant OL-gullet på hjemmebane i 2010, men i Sotsji ble paret henvist til sølvet. I forrige uke var paret med å sikret at Canada tok gullet i lagkonkurransen.