JUBLET FOR BRONSE Aleksandr Krusjelnitskij og konen Anastasia Bryzgalova tok bronse i OL, men nå kan medaljen være tapt etter en positiv dopingprøve.
JUBLET FOR BRONSE Aleksandr Krusjelnitskij og konen Anastasia Bryzgalova tok bronse i OL, men nå kan medaljen være tapt etter en positiv dopingprøve. Foto: Cathal Mcnaughton

Bekrefter dopingsak mot russisk curlingspiller

Russisk doping kan gi OL-bronse til Norge i mixed double. – Det er så dumt, sier en oppgitt Magnus Nedregotten.

Idrettens voldgiftsrett (CAS) bekrefter i en pressemelding at det er åpnet sak mot russeren Aleksandr Krusjelnitskij, som var med på å sikre bronse i mixed curling foran Norge.

Kan få medalje i posten
Krusjelnitskij har testet positivt for det forbudte stoffet meldonium. B-prøven skal angivelig ha blitt testet mandag ved det Wada-akkrediterte laboratoriet i Seoul, men en bekreftelse har ennå ikke kommet.

Det norske curlingparet Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien tapte bronsefinalen mot det russiske laget. Dersom Krusjelnitskij blir dømt for dopingbruk, vil medaljen trolig tilfalle Norge.

– Det siste jeg har hørt er at det skulle tas en rask avgjørelse. Noen av journalistene der nede mener det kan gå ganske fort. Kanskje det blir klart før OL er ferdig, men det vet jeg ikke noe om på nåværende tidspunkt. Det vil uansett ikke føles noe annerledes. Du lever for øyeblikket i toppidretten. Det øyeblikket får man aldri igjen, sier Nedregotten til TV 2.

IOC-talsmann Mark Adams bekreftet på en pressekonferanse mandag morgen lokal tid i Sør-Korea at det vil komme en rask beslutning,men vil ikke spekulere i en konkret dato

Hjemme i Norge venter Nedregotten og Skaslien spent på avgjørelse i saken.

– Det skal sies at det bare er en sak. Han er ikke dømt, men det er uansett satt under enhver tvil at han har hatt det i kroppen, sier Nedregotten.

– Kan ha en fordel
Da saken sprakk søndag, hevdet den russiske landslagstreneren Dmitrij Melniko at Krusjelnitskij sluttet å ta meldonium da stoffet havnet på dopinglisten tidlig i 2016. Selv frykter Krusjelnitskij at en sjalu lagkamerat puttet stoffet i drikken hans under en treningsleir i forkant av lekene, skrev insidethegames.

Analysene av testene skal ha bevist at russeren fikk stoffet i kroppen i løpet av de ti siste dagene inn mot testen, som ble tatt utenfor konkurranse i januar.

– Det er synd. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Det er så dumt, sier Nedregotten om den positive prøven.

– Jeg har ikke prøvd, men kan tenke meg at i en turnering som vi hadde, med ekstremt kampprogram, og mentalt og fysisk stress, så er det klart det kan ha en fordel med stressmestring. Samtidig skal man ikke avskrive effekten av å tro at man får en effekt. Det er synd at han må gå til det skrittet. Det er gode spillere som vi pleier å vinne og tape mot. De vant knepent i den første kampen, og de tok oss også i bronsefinalen.

CAS opplyser i pressemeldingen at det ikke er satt en dator for høring i saken.