Svendsen vurderer å legge opp etter OL

– Jeg har følt meg som en turist i OL, sier Emil Hegle Svendsen.

– Det var deilig at jeg greide dette her. Jeg hadde ikke veldig trua på meg selv, hvis jeg skal være ærlig, sier Svendsen og ler, før han legger til.

– Jeg har følt meg som en turist her den første uka. Det gikk så trått i starten her, at det var lite positivt å hente.

Tenker negativt

Etter de tre første løpene har han rett og slett gravd seg ned i negative tanker.

– Jeg tror jeg er den som tenker mest negativt om meg selv i hele troppen. Men når jeg første kommer i posisjon så tennes gnisten igjen. Så det var deilig å greie det.

– Hvorfor tenker du slik?

– Jeg er ikke typen som er «happy go lucky» hele tiden, og tjo og hei. Jeg er litt for god til å tenke negativt.

– Men du er veldig positiv utad og har alltid en god kommentar på lur?

– He, he, ja, jeg vil ikke belemre andre med mitt dårlige humør. Så jeg lar det gå mest ut over meg selv.

Vurderer å gi seg

Etter sykdomsplager og sportslige nedturer de siste sesongene innrømmer Super-Svendsen at lysten til å drive med skiskyting har avtatt. Han mener selv at han er en utøver som definitivt er på hell i sin karriere.

– Det blir litt feil å sitte her og prate om det, men tankene om at dette er siste sesongen har streifet meg. Det har vært en utrolig reise, men alle gode ting tar slutt. Vi får se hva som skjer i morgen. Men jeg er i alle fall en lykkelig mann i dag, sier han.

Før han utdyper:

– Hvis du ser plasseringene mine de siste fire, fem årene, så har ikke de vært allverden. Så da er det greit å tenke litt på det.

– Gjør det det lettere å slutte med å få en medalje her?

– Ja, på en måte. Men det viktigste grunnen til å fortsette er at jeg kan være blant de beste. Og akkurat det virker litt tungt akkurat nå.

Hylles av lagkompisene

Super-Svendsen fikk mye skryt av lagkompisene etter rennet. Og blir hyllet av brødrene Bø som en av de største i skiskytterhistorien.

– Han får som regel litt for lite skryt. I hele karrieren har han vært i skyggen av Ole Einar Bjørndalen, og de siste årene av Johannes. Du kan bare se merittlisten. Det er noe av det råeste i norsk idrett, sier Tarjei.

Lillebror Johannes følger opp.

– Det skal jeg love deg. Han har ikke snakket så høyt om seg selv, men han er en av de største utøverne vi har hatt. Han hadde fortjent mer ros og legendestatus enn det han har fått. Han har opplevd masse og har flust av OL-gull.

– Hva er det viktigste du har lært av ham?

– Han er sykt snill og har en veldig fin personlighet og er god med alle. Det er den egenskapen jeg har lært mest av.

Selv bryr ikke Svendsen seg veldig mye om sitt ettermæle.

– Jeg er fornøyd med de gullene jeg har tatt, og de seierene jeg har tatt. Jeg har ingen ambisjoner om å bli nevnt som en legende, den største, eller ditten og datten. Jeg er fornøyd med den karrieren jeg har hatt. Og det vil jeg fortelle barnebarnene mine om, sier Svendsen.