SEMIFINALE-KLARE: Simen Spieler Nilsen, Sindre Henriksen og Sverre Lunde Pedersen under søndagens lagtempo. Foto: AFP PHOTO / ARIS MESSINIS
SEMIFINALE-KLARE: Simen Spieler Nilsen, Sindre Henriksen og Sverre Lunde Pedersen under søndagens lagtempo. Foto: AFP PHOTO / ARIS MESSINIS

– Gikk i svart for meg og fikk angst

Sindre Henriksen fryktet han ødela for Norge i lagtempoløpet på skøyter i OL. Han fikk nesten panikkangst. – Følte meg som en stut og Bambi på isen, sier han.

Norge fikk tredje beste tid og møter Nederland i semifinale onsdag. Men for Sindre Henriksen ble det en blytung dag på isen.

– Det gikk i svart for meg allerede etter at jeg dro. Da var det tre runder igjen. Det var som jeg gikk med klister, sier Henriksen til NTB.

– I dag er det verste jeg har vært med på altså. Inne i hodet tenkte jeg at det er OL, og dette kan jeg ikke tabbe til for Norge. Jeg var nesten glad jeg kom meg i mål i live. Jeg følte meg som en stut og som Bambi på isen, sier bergenseren.

Redd

Lørdag kollapset Astrid Uhrenholdt Jacobsen på langrennsstafetten. Søndag var det nesten Henriksen gjorde det samme.

Han slet som en bikkje mot slutten av løpet. I lagtempo klokkes tiden når sistemann på laget kommer inn.

– Det var angst, nesten panikkangst, da de begynte å gli fra meg. Jeg skjønner ikke hvordan jeg klarte å komme med gjennom dette. Jeg måtte grave en ny kjeller for å klare det, sier Henriksen.

I lagtempo kan man bytte inn løpere til hver runde. Henriksen blir ikke irritert om Håvard Bøkko tar plassen fra ham mot Nederland.

– Nå skal vi ta ut de tre som er beste for laget, og akkurat nå føles det helt greit om Håvard kommer inn.

Råsterk

En som viste kanonform var Sverre Lunde Pedersen. Han så uforskammet pigg ut gjennom hele løpet.

– Nederland imponerte ikke, og vi kan absolutt slå dem, sier Lunde Pedersen til NTB.

En løsning i semifinalen er at han drar noen hundre meter til. Det må han og trener Sondre Skarli tygge på i dagene som kommer.

I den andre semifinalen møtes New-Zealand og Sør-Korea. Sindre

(©NTB)