KANONETAPPE: Simen Hegstad Krüger sendte Johannes Høsflot Klæbo ut i ledelsen etter å ha ligget halvminuttet bak da han gikk ut. Foto: Pedersen, Terje
KANONETAPPE: Simen Hegstad Krüger sendte Johannes Høsflot Klæbo ut i ledelsen etter å ha ligget halvminuttet bak da han gikk ut. Foto: Pedersen, Terje

Krüger reiser hjem likevel

Først sa Tor Arne Hetland at Simen Hegstad Krüger skulle hjem mandag. Så åpnet Krüger for å bli. Nå bekrefter landslagstreneren at stafett-helten reiser hjem likevel.

– Ja. Skibaggen til Simen er pakket. Han tar flyet hjem til Norge i morgen. Vi har pratet med ham, og han er mentalt ferdig med OL nå. Det er nok ingen mulighet å overtale ham til å bli igjen, sier Hetland til TV 2 søndag ettermiddag.

– Når ble det bestemt?

– Billetten har vært sånn i snart et halvt år. For to dager siden spurte vi om han fortsatt ville hjem på mandagen selv om vi skulle ta et stafettgull. Da sa Simen at han ville hjem. Jeg spurte igjen i dag etter stafetten. Han sa det samme da, forteller landslagstreneren.

Mener Sundby er bedre

– Ville du at han skulle bli?

– Jeg tror vi har bedre alternativer på lagsprinten enn Simen Hegstad Krüger, selv om han er i praktform, svarer Hetland.

– Hvordan forklarer du det etter formen han har vist?

– Teamsprint er noe helt annet enn de øvelsene som er gått til nå. Det ligner veldig på sprint, men så må man ha litt utholdenhet. Vi har bedre kandidater til det. Arild Monsen kommer til å ta ut laget i morgen.

– Mener du Martin Johnsrud Sundby er bedre skikket til å gå en teamsprint?

– Ja, Martin er en bedre teamsprint-løper enn Simen Hegstad Krüger. Han er blitt vurdert, spesielt når han har gått bedre og bedre utover OL.

Sundby mener på sin side at OL-sensasjonen burde blitt i Pyeongchang.

– Hadde jeg vært trener, så hadde jeg nok booket om den flybilletten en liten uke. Jeg ville hatt ham i Korea litt til. I den formen han er i, så tror jeg han er en mann vi trenger i OL-troppen, sier Sundby, som selv er krystallklar på at han ønsker å gå lagsprinten.

Slik var forvirringen

Dermed blir det slik Hetland antok like etter herrestafetten.

– Han hadde lyst selv til å reise hjem i morgen. Vi spurte om vi skulle endre billetten hans, men da sa han at han reiser hjem i morgen, sa Tor Arne Hetland etter gullet var sikret.

Underveis i intervjuet begynte han imidlertid å snu.

– Vi har nummeret til reisebyrået, så vi kan gjøre om på billetten. Vi får ta en prat senere i dag, så ser vi, sa Hetland.

Selv åpnet Krüger for å bli.

– Hvis jeg er aktuell på teamsprint, vil jeg være igjen, sa Krüger til TV 2.

Klæbo vil ha ham på laget

Johannes Høsflot Klæbo, som er selvskreven på sprintlaget, ønsker OL-sensasjonen velkommen på laget.

– Jeg går gjerne med Simen. Han har vist her at han er en av verdens beste fristilløpere, så det er jeg komfortabel med, sier Klæbo til TV 2.

Krüger får imidlertid konkurranse fra Martin Johnsrud Sundby, som hadde en skuffende klassisketappe på stafetten.

– Jeg er veldig sugen på å gå den sprinten. Jeg er i kjempeform, men er veldig ydmyk på at det er mange gode alternativer, og at det ikke er selvskrevent at jeg eller noen andre skal gå sammen med Johannes på den lagsprinten. Vi får se hva trenerne tenker. OL handler om å hente medaljer, så det er klart jeg ønsker å gå den distansen, slår Sundby fast.

Går neppe femmil

Da det fortsatt var usikkert hvorvidt Krüger skulle bli eller ei, var det lagsprinten og ikke femmilen som var aktuell for OL-sensasjonen.

– Fem mil klassisk er et helt annet løp enn det som har vært til nå. Simen er en vi kommer til å få mye morsomt fra i framtiden. Han hadde vært i diskusjonen, men jeg tror vi har bedre femmilsløpere på klassisk enn Simen akkurat nå, sa Hetland, og fortsatte:

– Heldigvis er det Arild Monsen som tar ut sprintlaget, men vi har også flere gode kandidater der. Nå skal vi la denne festdagen synke litt inn hos oss.

Hyllet Krüger og Klæbo etter stafetten

En monsteretappe av Krüger reddet det tapte på stafetten da Didrik Tønseth og Martin Johnsrud Sundby ikke hadde dagen i klassisk.

– Det ble mange sekunder på klassisketappene, og jeg håpet at vi skulle vært nærmere. De to første er våre beste klassiskløpere. Russerne må jo ha truffet med både form og skiene på de to første som gikk. Bunnsolide var russerne. Så ble jeg mer lettet da Simen nærmet seg allerede fra første meter og spiste opp forspranget til Russland og klarte å knekke til med 15 sekunder ledelse til Russland, sa Hetland til NTB.

Krüger sørget for at Johannes Høsflot Klæbo fikk et drømmeutgangspunkt for sin ankeretappe.

– Johannes var bare helt fenomenal på sisteetappen. Han var i egen klasse, og viste fram at «Jeg har gode ski og hvis dere skal vinne dette må dere gå fra meg». Og det var de ikke i nærheten av.

(©NTB)