Pyeongchang, Sør-Korea 20180218.
Simen Hegstad Krüger sender ut Johannes Høsflot Klæbo på siste etappen under 4x10 km stafett langrenn for menn i Alpensia Cross-Country Skiing Centre under vinter-OL i Pyeongchang.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Pyeongchang, Sør-Korea 20180218. Simen Hegstad Krüger sender ut Johannes Høsflot Klæbo på siste etappen under 4x10 km stafett langrenn for menn i Alpensia Cross-Country Skiing Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Skjerpings, dere sender ikke hjem OL-kongen!

Landslagstreneren vil sende hjem Norges redningsmann, Simen Hegstad Krüger, i morgen. Ta til vettet! Snu! Han som er OLs beste skiløper til nå skal selvsagt være her. Han skal gå lagsprint for Norge. Sammen med Johannes Høsflot Klæbo

Det har lenge vært opplest og vedtatt at Johannes Høsflot Klæbo skal gå lagsprinten her i OL. Etter at Simen Hegstad Krüger reddet Norge fra en ny nedtur på stafett i OL med sin fantometappe, så kan det ikke være tvil om hvem som blir Klæbos makker.

Og da hjelper det ikke at Martin Johnsrud Sundby lenge har sagt at han har lyst til å gå lagsprinten.

– Jeg er sugen på å gå, gjentok Johnsrud Sundby på den internasjonale pressekoneferansen rett etter løpet. Og understreket at han føler seg i god form.

Hallo! Det så dessverre ikke slik ut på andreetappen. Det er mulig at Johnsrud Sundby kanskje ikke hadde de beste skiene. Men, uansett, hva skal vi si om formen til Hegstad Krüger?

Ifølge landslagstrener Tor Arne Hetlands planer så er OL nå over for Simen Hegstad Krüger. Hjemreise i morgen! Er det mulig? Men sjefen innrømmet at det går an å gjøre om billetten. Jøss!

– Om ikke annet for å gjøre dere fornøyd, sa landslagstreneren til media da han ble spurt om Hegstad Krüger og lagsprinten. Hetland, ikke tenk på oss, konsentrer deg om å ta ut det beste laget.

Simen Hegstad Krüger vant gull på 30 kilometer, fikk sølv på 15 kilometer og bidro til de grader til at det ble norsk gull på stafetten. I øyeblikket er han OL-kongen. Og han skal hjem?

Når Martin Johnsrud Sundby selv ikke "ser tegningen", og overlater plassen til Hegstad Krüger, så må du, Hetland, vrake lagets kaptein, Martin Johnsrud Sundby. Det er jobben din!

Jeg ser også at femmilslaget skal være tatt ut, og at det skal være gjort en god stund før avreise til Pyeongchang. Det rimer selvsagt med Hetlands uttalelser om at «alle løpere som skal til OL skal ha en oppgave der». Unnskyld, er det toppidrett eller gutteklubben «ha det hyggelig» som er på tur?

Jeg trodde i min naivitet at de beste løperne til enhver tid skal gå. Landslagstreneren har sikkert gode grunner for sine valg og prioriteringer, men det må vel alltid være rom for at de som viser kalasform får gå?

Eller var også stafettlaget tatt ut for flere uker siden? Var det derfor det ble Didrik Tønseth på første etappe, som ikke har gått siden Seefeld - og ikke Hans Christer Holund som har vært meget god her i OL?