SMØREBOM: Svenske Daniel Rickardsson hadde aldri noen mulighet på stafetten.
SMØREBOM: Svenske Daniel Rickardsson hadde aldri noen mulighet på stafetten. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Tabbeski ødela stafetten for Sverige

Sverige gikk på en klassisk smørebom i søndagens OL-stafett der Norge vant. – Det var sjanseløst, sier Daniel Rickardsson.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sverige havnet langt bak til slutt og ble nummer fem. Rickardsson var mannen som hadde det verst. Han tapte nesten halvannet minutt til teten.

Rickardsson måtte forklare en «vallamiss» til det svenske pressekorpset.

– Det var absolutt ikke bra. Det kjentes bra før løpet, men jeg merket allerede i første bakken at dette går bare ikke, sier Richardsson.

Uheldig
– Hva var det som ikke fungerte, kroppen eller skiene?

– Det var skiene uten tvil, både feste og glid. Det var et slit for alle. I dag hadde jeg ikke ski til å kunne henge med. Slik er det bare, sier Rickardsson.

Han har flere ganger i karrieren opplevd å ha blitt smurt bort. Det skjedde blant annet i VM i Val di Fiemme i 2013.

Smøresjefen legger seg paddeflat

Den svenske smøresjefen Urban Nilsson legger seg paddeflat overfor Aftonbladet.

– Jeg er ikke fornøyd jeg heller. Vi er enige. Akkurat nå kan jeg ikke svare på hva problemet er, og det driter jeg i. Jeg i spissen får be om unnskyldning til guttene og alle der hjemme. Vi vil være med og krige om medaljer, og i dag gjorde vi oss bort. Vi hadde jævlig dårlige ski i dag. Vi får bare be om forlatelse, sier Nilsson til den svenske avisen, og fortsetter:

– Dette skal ikke skje i et OL. Vi lyktes jævlig dårlig på den andre etappen, og der røk det i dag. Jeg håper løperne kan legge det bak seg. Jeg vet at vi kan bedre enn dette – vi er 13 personer som jobber knallhardt, men lykkes ikke i dag.

Trøbbel for Kalla
Svenske langrennsreportere sier til NTB at Charlotte Kalla skal ha hatt ganske dårlige ski på 10-kilometeren, men lojal som hun er, har hun ikke sagt noe om det i intervjuer.

Etter at OL startet med god kulde har været slått om de siste dagene. Det har blitt varmere, og hittil ser det ut som væromslaget har slått ut det svenske smøreteamet.

De svenske langrennsherrene kom til start på stafetten som dobbelt tittelforsvarer etter gull både i 2010 og 2014. Rickardsson var med på begge triumfene.

(©NTB)