Det var et fly av denne typen som styrtet, ifølge iranske medier.
Det var et fly av denne typen som styrtet, ifølge iranske medier.

Fly med 66 personer om bord styrtet i fjell i Iran

Et fly med 60 passasjerer og seks besetningsmedlemmer har styrtet i fjellområde i Iran. Alle om bord antas å ha omkommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flyet skal ha forsvunnet fra radaren over et fjellområde sentralt i Iran. Flyet var på vei fra Teheran til Yasuj.

Flyet tilhører Aseman Airlines, og det var erfarne piloter om bord.

Styrtet i lav høyde

Talsmann fra selskapet, Mohammad Taghi Tabatabai, sier til iransk TV at flyet styrtet i et 440 meter høyt fjell i nærheten av byen Semirom som ligger i Zagros-fjellene.

– Gitt de spesielle omstendighetene i regionen, så har vi fortsatt ikke tilgang til stedet der flyet styrtet, og derfor kan vi ikke bekrefte nøyaktig og endelig at alle passasjerene på flyet døde, sier flyselskapets talsmann Mohammed Tabatabaie til nyhetsbyrået Isna.

Alle antas å ha omkommet

Det var 60 passasjerer og seks besetningsmedlemmer med på flyet, ifølge flyselskapet. Det skal ha vært ett barn om bord. Samtlige antas å ha omkommet, melder det statlige nyhetsbyrået IRNA.

Været i området var dårlig da ulykken skjedde søndag formiddag. Søndag kveld har det ennå ikke lyktes redningsmannskapene å finne flyet. Årsaken er mye snø og tåke i området.

En talsmann for nødetatene sier flyet styrtet i et svært utilgjengelig område. Det er ikke mulig å nå dit med ambulanser, men de har forsøkt å sende helikoptre til stedet. Redningsstyrkene er delt inn i 45 lag som jobber i området rundt Dena-fjellet sørvest i fjellkjeden.

Flyet forsvant fra radaren om lag 45 minutter etter at det hadde tatt av fra Teheran. Det skal ha vært snøstorm da det fløy over fjellkjeden.

Mange gamle fly

Flyet som styrtet var en 20 år gammelt tomotors propell ATR-72-maskin. Vitner skriver på sosiale medier at det ser ut som flyet har forsøkt å gjøre en nødlanding på en slette.

Aseman Airlines er et delvis privateid flyselskap, som har spesialisert seg på flyginger til avsidesliggende områder i Iran. Det har også flyginger til utlandet.

Som følge av internasjonale sanksjoner har Irans flyflåte blitt relativt gammel, og de siste årene har det vært flere flyulykker.

Etter at landet inngikk en avtale med verdenssamfunnet om landets atomprogram i 2015, har Iran inngått avtaler både med franske Airbus og amerikanske Boeing om kjøp av nye passasjerfly. Så langt er bare litte over ti fly levert.

(NTB/TV 2)