DE TRE BESTE: Henrik Kristoffersen sammen med gullvinner Marcel Hirscher (midten) og bronsemedaljør Alexis Pinturault (høyre). Foto: REUTERS/Leonhard Foeger.
DE TRE BESTE: Henrik Kristoffersen sammen med gullvinner Marcel Hirscher (midten) og bronsemedaljør Alexis Pinturault (høyre). Foto: REUTERS/Leonhard Foeger.

– Jeg hadde ikke tatt sølv om ikke fattern hadde vært her

Henrik Kristoffersen snakket mer om faren enn seg selv etter fantomrennet som sikret sølvet.

Mens Kristoffersen tok imot hyllesten etter sin andre OL-medalje, stod pappa Lars Kristoffersen i bakgrunnen.

Og betydningen av farens tilstedeværelse kan ikke underdrives, ifølge 23-åringen.

– Jeg var aggressiv og sur

– Den første en og halve timen etter første omgang var jeg ikke så lett å ha med å gjøre. Første omgang var langt under normalen. Jeg var rett og slett ikke god nok. Jeg var skikkelig skuffet og sur. Og jeg hadde ikke tatt sølv om ikke fattern hadde vært her, forteller han til den norske pressen etter at sølvet var i boks.

– Han vet hvilke knapper han skal trykke på. Jeg er 23 år gammel, og han har kjent meg i 23 år. Så han vet hva han skal si og gjøre. Men det er jo ikke alltid like hyggelig! Han var skuffet og litt sur. Han er sånn at om jeg gjør mitt beste og kjører så godt jeg kan, så er han «happy». Da spiller det ingen rolle om jeg er nummer 10, fem eller vinner. Men når jeg ikke kjører så bra jeg kan, så blir han litt småskuffet. Og jeg var ganske aggressiv og sur første halvannen timen.

– Helt «karrierenødvendig» at han er her

Aggressiv og sur var han på ingen måte etter at han hadde kjørt ned til bestetid i andreomgang og hanket inn sin andre OL-medalje i karrieren.

Men å røpe nøyaktig hvilke visdomsord faren kom med, vil han ikke.

– Det han sier til meg får ingen andre vite. Kanskje dama og muttern! Men resten skal jeg holde for meg selv. Men han vet hvilke knapper han skal trykke på. For meg er det helt «karrierenødvendig» at han er her, sier han, og utdyper hva faren faktisk bidrar meg på konkurransedag.

– Han er med på besiktigelsen, vi snakker før start, han ringer før start og alt sånt. Han vet hva han skal si og gjøre, når han skal le og når han skal være forbanna.

Om bare fire dager skal han gjøre et nytt forsøk på å hamle opp med tilsynelatende uslåelige Marcel Hirscher.

Uansett om det lykkes eller ikke på torsdag, vil nok faren få mye av æren om han står igjen med to medaljer etter lekene i Sør-Korea.

– I karrieren min er det mange jeg skal takke, men han er den største delen av karrieren min. Og løpet i dag sett under ett, så hadde jeg ikke vært her uten ham.