Kristoffersen tok sølvet etter en fantastisk andreomgang

Henrik Kristoffersen tok sølvet på søndagens storslalåm etter en fantastisk andreomgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Henrik Kristoffersen tok sølvmedalje etter et utrolig comeback.

Nordmannen hadde beste omgangstid i finalen, og ble kun slått av østerrikske Marcel Hirscher.

Hirscher vant suverent og tok dermed sitt andre gull i Pyeongchang.

Henrik Kristoffersen skuffet i første omgang og lå som nummer 10, hele 1,31 bak overlegne Marcel Hirscher. Det var likevel mulig å kjøre seg inn på pallen.

Og det var nettopp det 23-åringen gjorde.

Kristoffersen satset alt i finaleomgangen og kjørte inn til suveren ny bestetid.

– Umulig å gjøre noe med Hirscher

– Jeg var skuffet etter første omgang. Jeg er ikke så skuffet nå. Hirscher er umulig å gjøre noe med. Det hadde vært for mye å be om. Da hadde jeg måttet kjøre over evne ganger tusen. Per dags dato er han «best by far», sier en overlykkelig Kristoffersen til Eurosport etter at 2. plassen var et faktum.

– Selvfølgelig skal vi gjøre noe med det for å slå ham, men akkurat for øyeblikket er han så god at det å slå ham er for mye å be om.

Det var Kristoffersens strålende andreomgang som sikret sølvet.

– Jeg gjør det nervepirrende i alle fall. Jeg kunne ligget litt bedre og ikke vært så langt bak. Jeg viser i alle fall litt hva jeg kan i andre omgang, da slo jeg Hirscher med fire hundredeler.

Franske Alexis Pinturault lå på andreplass etter førsteomgang, men måtte se se seg slått med fire fattige hundredeler av Kristoffersen. Dermed måtte Pinturault, som har norsk mor, ta til takke med bronsen.

– Sølvet kan være gull verdt

TV 2s alpint-ekspert Jan Ove Nystuen mener Kristoffersens andre omgang kan være svært viktig med tanke på OL-slalåmen senere i uken.

– Den andreomgangen er suveren. Da er Henrik ekstremt god. Han treffer på timingen fra start til mål. Jeg er ganske sikker på at Hirscher ikke risikerte for mye i andre omgang, men Henrik gjør en fantastisk omgang. Spørsmålet er om han hadde hatt sjanse på gullet med to slike omganger, sier Nystuen til TV 2.

– Dette er jeg ganske sikker på at betyr mye for Henrik mentalt før slalåmen. Slikt sett kan dette sølvet være gull verdt.

Nystuen mener Kristoffersen kommer til å gi Marcel Hirscher en ordentlig kamp om gullet. Kristoffersen har én verdenscupseier i slalåm denne sesongen.

– Jeg mener Henrik har gode sjanser for å vinne gull i slalåm. Hvis man ser årets sesong under ett, så har Hirscher vært best der også, men det er absolutt mulighet for å slå ham. Det er bare glede seg for det blir en utrolig duell.

– Han var irritert og forbanna

Leif Kristian Nestvold-Haugen lå på en solid 3. plass etter den første omgangen, men klarte ikke å følge opp i finalen. Han havnet til slutt på en 8. plass.

– Jeg gjorde en hederlig innsats og da er det vanskelig å stå her og være skuffet. Det gikk kanskje litt for mye sideveis. Jeg ga meg selv en god posisjon, men i dag var det rett og slett noen flere som var bedre enn meg, sier Nestvold-Haugen til TV 2 og flere andre medier etter målgang.

30-åringen var ikke overrasket over Kristoffersens fantom-omgang.

– Det er ikke første gang han gjør det, da. Jeg har sett det før. Det er mye som skal til for å stoppe ham da han er irritert og revansjelysten. Nå har har enda lavere skuldre før slalåmen, men han er nok lysten på å slå Hirscher.

Nestvold-Haugen fortalte om en svært mutt lagkamerat mellom omgangene.

– Han sier ikke så mye når han er irritert og forbanna. Han satt der og analyserte og var for en gangs skyld en mann av få ord.