LEVERTE VARENE: Øystein Bråten er ansett som en av favorittene til medalje i slopestyle.
LEVERTE VARENE: Øystein Bråten er ansett som en av favorittene til medalje i slopestyle. Foto: Mike Blake

To nordmenn klar for finale

Øystein Bråten og Ferdinand Dahl er klar for freeski-finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Øystein Bråten klinket til på sitt andre «run» og endte til slutt på 4. plass i kvalifiseringen etter å ha blitt tildelt 93,80 poeng. Dermed er han trygt videre til finale.

Bråten får følge av lagkompis Ferdinand Dahl i finalen.

Dahl lå lenge i faresonen til å ryke ut, men havnet på til slutt på en 10. plass, noe som holder til finaleplass.

Svenske Oscar Wester vant overraskende kvalifiseringen etter et fantastisk sisterun som ga hele 95,40 poeng. Det var skyhøyt nivå i kvalifiseringen og Andri Ragettli (Sveits) ble nummer to med 95 blank mens kanadiske Alex Beaulieu-Marchand fikk 3. plass med 94,20 poeng.

Svenske Henrik Harlaut var ansett som storfavoritt til gullet, men fikk det ikke til å stemme og dermed blir det ingen finale på den nylig doble X Games-vinneren.

Det var fire nordmenn med i kvalifiseringen, men Felix Stridsberg-Usterud og Christian Nummedal klarte ikke å kvalifisere seg til finalen. De havnet til slutt på henholdsvis 14.- og 28. plass.

Svenske Henrik Harlaut var ansett som storfavoritt til gullet, men fikk det ikke til å stemme og dermed blir det ingen finale på den nylig doble X Games-vinneren.

Finalen starter 05.15 norsk tid.

I finalen er det tre omganger, og likhet med i kvalifiseringsrunden, er det kun den beste poengsummen som teller. Alle utøverne starter fra null igjen til finalen.