OL OVER FOR DENNE GANG: Kjetil Jansrud tar med seg to medaljer hjem til Norge. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix-
OL OVER FOR DENNE GANG: Kjetil Jansrud tar med seg to medaljer hjem til Norge. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix-

– Jeg kan ikke ta lett på dette av respekt for de unge som sitter hjemme

Kjetil Jansrud hadde begrensede muligheter for medalje, men var likevel svært frustrert da han kjørte ut i den første omgangen av søndagens storslalåm.

De fleste, inkludert ham selv, hadde nemlig de store forhåpningene fra et høyt startnummer i en disiplin han sjelden konkurrerer i.

Frustrasjonen og sinnet var likevel åpenbart etter at han kjørte ut etter drøye 20 sekunder av førsteomgangen i Yongpyong Alpine Center.

– Det er vanskelig å se stort på det

– Ja, det var frustrerende. Det må man få lov til å si. Det er vanskelig å se stort på det når man kjører ut, forteller han til TV 2 og flere norske medier etter omgangen.

– Jeg var skikkelig tent i dag og skulle prøve. I respekt for de fire plassene Norge har, så skal man ikke stå på start og tenke at det her blir en bonus uansett hva som skjer. Man kjører for de medaljene som teller.

Jansrud reiser hjem til Norge mandag med to medaljer i bagasjen: sølv fra utfor og bronse fra super-G.

Han var likevel alt annet enn mett på suksess da han satte utfor fra startnummer 31.

– Sånn skal det være. Det hadde vært et mirakel om det hadde gått i dag (medalje, journ.anm.), men av respekt for de unge som sitter hjemme og ikke klarte kravet, men som gjerne skulle kjørt, så kan ikke jeg ta lett på dette. Og det gjør jeg heller ikke. Derfor prøvde jeg å gi full gass. Men du ser jo det skitekniske ved det... Etter lange uker med fart og et program som har blitt forskjøvet, så har vi ikke fått trent den storslalåmen vi hadde håpet. Da blir det vanskelig å gjøre noe ekstremt, forteller han.

– Kommer til å smile godt på flyet hjem

Aleksander Aamodt Kilde led samme skjebne og måtte takke for seg svært tidlig i omgangen.

Men mens Aamodt Kildes OL stort sett bestod av uhell, siktet 32-åringen fra Vinstra seg sin fjerde og femte OL-medalje i Sør-Korea.

Det lever han, ikke overraskende, veldig godt med.

– Jeg skal være veldig fornøyd med to medaljer. Jeg kommer til å smile godt når jeg sitter på flyet hjem, og så kan det være at det er mer i vente, sier han.