STJERNEMØTE: George Groves beholdt WBA-tittelen etter storkampen mot Chris Eubank Jr.
STJERNEMØTE: George Groves beholdt WBA-tittelen etter storkampen mot Chris Eubank Jr. Foto: Andrew Couldridge

Fikk skulderen ut av ledd – vant stjernemøte på poeng

George Groves var en ørliten favoritt og skuffet ikke da han gikk til finalen i World Boxing Super Series.

Det var duket for et av de mest omtalte boksekampene de siste årene da George Groves og Chris Eubank Jr. møttes i semifinalen i «World Boxing Super Series».

Forventningene var enorme til kampen mellom de to britene, men den ble aldri som fansen hadde håpet.

Eubank Jr. havnet fort bakpå og Groves hadde god kontroll gjennom hele kampen. To gode siste runder fra Eubank lagde en liten spenning, men den regjerende WBA-mesteren vant på poeng og beholdt beltet, med en skulder ut av ledd.

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen min. Skulderen min er veldig vond, men jeg skulle ikke la noe stoppe meg i kveld. Det handlet om hvem som ville det mest. Nå handler det om neste utfordring, sa en fornøyd George Groves til ITV Box Office etter seieren.

Hadde kontroll fra start

Kampen bar preg av Groves erfaring ved å gå store kamper, mens Eubanks vilje til å vinne kampen på ren knockout ble til tider litt for rotete.

Groves tok styring fra start og bokser rutinert, Eubank Jr. hadde vanskeligheter med å få inn treffere og hadde en masete forestilling i de første rundene.

Eubank Jr. fikk et stygt kutt over venstre øye tidlig i tredje runde og Groves jobbet til seg runder og ble av mange utnevnt som vinner hvis kampen gikk til poeng.

– Jeg syntes Groves viser at det er nivåer i boksing. Eubank sloss som at det skulle vært «street fighting» og har smålig panikk, skrev den britiske bokseren Stuart Hall på Twitter under kampen.

Bokserne gikk ut samtlige tolv runder og kampen skulle avgjøres på poeng. Der fikk ekspertene rett. George Groves beholdt WBA-beltet sitt og har fortsatt mulighetene til å vinne «Muhamad Ali Trophy» og 60 millioner kroner. Hvem Groves skal møte i finalen står mellom landsmannen Callum Smith og tyske Jügen Brähmer neste helg.