OPPDATERING: Med sin nye funksjon beveger Instagram seg ett skritt nærmere Snapchat.
OPPDATERING: Med sin nye funksjon beveger Instagram seg ett skritt nærmere Snapchat. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

TESTER NY Funksjon:

Nå bør du tenke deg om før du tar skjermdump på Instagram

Med en ny funksjon vil Instagram sladre dersom du tar skjermbilde av andres historier, men frykt ikke – det går an å lure seg unna.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som de fleste har bitt seg merke i, er Snapchat raske til å gi beskjed når man tar skjermdump av bilder man får tilsendt fra venner og bekjente.

Noe kanskje ikke like mange har fått med seg, er at Instagram nå ruller ut en tilsvarende funksjon.

Nå kan det faktisk se ut til at du bør tenke deg om to ganger før du tar skjermbilder på bildedelingstjenesten.

Hvis du tar en skjermdump av en annen brukers historie, kan vedkommende nemlig finne ut at du har gjort nettopp dette.

Enn så lenge er ikke den nye funksjonen rullet ut hos alle Instagram-brukere, men til teknolignettstedet Techcrunch bekrefter selskapet at de nå tester den på flere av sine brukere.

– Vi tester alltid ut måter å forbedre opplevelsen på Instagram og å gjøre det lettere å dele alle øyeblikk med mennesker som betyr noe for deg, skriver Instagram til Techcrunch.

Slik funker det

Og hvordan kan du vite om du allerede er en av dem som vil bli sladret på?

Dersom du er en av de som har funksjonen, vil en melding dukke opp på skjermen din første gang du tar skjermdump av noens historie.

I meldingen står følgende:

«Neste gang du tar et skjermbilde eller skjermopptak vil personen som har postet historien få se det.»

Det skal sies at personen hvis historie du har tatt skjermbilde av, ikke får en direkte melding om hva du har gjort. Det vil derimot komme opp et lite ikon ved siden av navnet ditt i «sett av»-listen til vedkommende.

Det går an å jukse

Noe annet som er greit å merke seg er at Instagram alltid varsler brukere direkte dersom du tar skjermbilde av noe de sender deg i en privat melding, det skriver Tek.no. Denne funksjonen rullet bildedelingstjenesten ut allerede i slutten av 2016.

Har du allikevel et brennende ønske om å fortsette å ta skjermdumper av venners historier uten at de får vite om det? I så fall finnes det måter for å komme seg under radaren.

Ifølge The Verge kan du sikre deg ved å sette telefonen i flymodus eller ved å bruke bildedelingstjenesten via en nettleser i stedet for appen.