SUVEREN: Marit Bjørgen var suveren på oppløpet i duell mot Stina Nilsson.
SUVEREN: Marit Bjørgen var suveren på oppløpet i duell mot Stina Nilsson. Foto: Åserud, Lise

– Jeg skjønner ikke hvorfor han må rakke ned på oss

Marit Bjørgen langer ut mot svensk langrennskommentator etter maktdemonstrasjonen på stafetten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg skjønner ikke hvorfor han må rakke ned på oss for å fremheve sine, gode idrettsutøvere. Det har jeg ikke sansen for, sier Marit Bjørgen til TV 2, og sikter til Expressens Tomas Pettersson.

«Din tid er over, Bjørgen».

Det skrev Pettersson etter Charlotte Kallas triumf på skiathlon for en uke siden.

Deretter fulgte han opp med «Norge, nå er det vi som ler» da Stina Nilsson utklasset Maiken Caspersen Falla på sprinten.

– Eneste måten å svare på

I dag slo Norges langrennsdronning grusomt tilbake. Hun fikk en liten luke til Stina Nilsson på toppen av den siste motbakken, og sikret stafettgull.

– Jeg tenker ikke så mye over det selv, men men det er artig å vise seg frem i sporet. Det er den eneste måten å svare på. Hvis han mener min tid er over, så får han mene det. Så får jeg svare, advarer ankerkvinnen, som hevder at hun bare har fått med seg overskriftene.

– Blir du forbannet?

– Nei, men det trigger meg, det gjør det. Det er jo deilig, det gjør bare at man blir ekstra skjerpet, forklarer Bjørgen.

Skrev Bjørgen-hyllest

Den svenske kommentatoren står imidlertid på sitt, og påpeker at Charlotte Kalla gikk en kanonetappe da hun parkerte Astrid Uhrenholdt Jacobsen og vekslet i tet sammen med Russland.

– Jeg skrev ikke det før dette løpet, men jeg skrev – og mener – at Charlotte Kalla har tatt over som verdens skidronning på distanseløp. Det forandres ikke med dette løpet. Kalla gjorde den mest imponerende etappen av alle. Bjørgen gjorde en helt fantastisk avslutning, og jeg har skrevet en lang hyllest av henne i en kronikk, sier Pettersson til TV 2, som denne gangen skriver:

«Jeg er aldri blitt mer imponert over henne enn jeg er nå».

– Jeg er veldig glad på Marits vegne. Hun hadde en helt utrolig oppvisning da hun plukket fra hverandre Stina Nilsson på den måten, men når vi prater om distanser som Bjørgen har regjert i mange år, er Charlotte Kalla forbi, mener han.