ÅSTEDET: Politiets krimteknikere gjorde undersøkelser på stedet der en ung kvinne skal ha blitt forsøkt trukket inn i en bil lørdag formiddag.
ÅSTEDET: Politiets krimteknikere gjorde undersøkelser på stedet der en ung kvinne skal ha blitt forsøkt trukket inn i en bil lørdag formiddag. Foto: ROAR DALMO MOLTUBAK/TV 2

Kvinne forsøkt dratt inn i varebil under joggetur i Oslo

Politiet ber om hjelp til å finne to menn som skal ha forsøkt å bortføre en kvinne ved Sognsvann i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Oslo politidistrikt løp kvinnen ved Sognsvann da hun rundt klokken 10.20 ble forsøkt dratt inn i en vare- eller kassebil.

Kvinnen, som er i begynnelsen av tyveårene, løp med musikk på ørene og ble fullstendig overrumplet da hun kom ut på plassen etter å ha løpt i skogen.

Den fornærmede har forklart at to personer tok tak i armene hennes, men at hun klarte å rive seg løs.

– Hun er fysisk uskadd men veldig preget av hendelsen, forteller operasjonsleder Tor Jøkling til TV 2.

Har fått tips om biler

Politiet ser svært alvorlig på saken, og krimteknikere undersøkte åstedet, en del av parkeringsplassen der det ikke er så mange biler, for å se om det kunne finnes spor eller gjenstander av interesse.

Lørdag ettermiddag opplyser politiet at de har fått inn flere tips om kjøretøyer, men at de ikke har fått inn avgjørende opplysninger.

Etter det TV 2 erfarer fant ikke politiets krimteknikere fysiske spor på eller ved åstedet som kan føre dem nærmere noen gjerningspersoner.

Det er bare en inn- og utkjørsel til parkeringsplassen på Sognsvann.

Løp fra stedet

Sognsvann er ett av Oslos mest populære turområder året rundt, men ifølge politiet var det få biler i nærheten da kvinnen ble forsøkt overfalt.

Ifølge politiet har kvinnen fortalt at de to personene var kledd i mørke, tykke bobleklær. Ansiktene var mulig dekket med skjerf.

POPULÆRT: Dette bildet er tatt på parkeringsplassen ved Sognsvann, bare 200 meter fra stedet der kvinnen sier hun ble overfalt litt over en time etter hendelsen. Foto: ROAR DALMO MOLTUBAK/TV 2.
POPULÆRT: Dette bildet er tatt på parkeringsplassen ved Sognsvann, bare 200 meter fra stedet der kvinnen sier hun ble overfalt litt over en time etter hendelsen. Foto: ROAR DALMO MOLTUBAK/TV 2.

– Hun har sett lite, siden hun løp fra stedet. Vi har etterforskere hjemme hos henne og håper hun kan huske mer av det som skjedde, sier operasjonslederen til TV 2.

Politiet skal undersøke kvinnens klær for mulige DNA-spor.

Kvinnen har beskrevet bilen som hvit og med noe rust.

Ber om tips

Kvinnen var trolig et tilfeldig offer. Ifølge politiet er det ikke noe som tyder på at det er en relasjon mellom kvinnen og de to mennene.

Hendelsen fant sted innerst på parkeringsplassen ved Sognsvann, i nærheten av skogkanten.

– Dette har skjedd på et sted og tidspunkt det trolig har vært mange turgåere på stedet. Noen kan ha sett noe som ble opplevd som udramatisk, men som kan knyttes til hendelsen. Vi ber folk ringe oss, og heller gjøre det en gang for mye enn en gang for lite.

Ifølge Jøkling har ikke kvinnen fortalt noe om utseende utover beskrivelsene av klesplagg, og det er uklart om de har sagt noe som gjør at man kan si noe om språk som eventuelt ble brukt.