Mann dømt til døden for voldtekt og drap på Zainab (7)

En pakistansk domstol har dømt en 24 år gammel mann til døden fire ganger for å ha voldtatt og drept Zainab Ansari.

Drapet på Zainab Ansari vakte sterke følelser både i Pakistan og resten av verden. Nå er gjerningsmannen dømt.
Drapet på Zainab Ansari vakte sterke følelser både i Pakistan og resten av verden. Nå er gjerningsmannen dømt.

Sju år gamle Zainab Ansari ble funnet død på en søppelplass i den pakistanske byen Kasur 9. januar i år.

Obduksjonen av jenta viste at hun var voldtatt og kvalt til døde.

Dømt til døden

Drapet utløste sterke reaksjoner i Pakistan, og lørdag ble Imran Ali idømt fire dødsdommer for bortføring, voldtekt, drap og terrorhandling.

– Jeg er fornøyd med dommen, men jeg vil fortsatt kreve at drapsmannen blir hengt offentlig, sa jentas far til Geo TV lørdag.

24-åringen er også blitt knyttet til andre overgrep og drap på jenter i området, og ifølge påtalemyndigheten har han tilstått å ha voldtatt åtte andre jenter. Sju av de i alt ni ofrene døde.

Ali skal ha tilstått drapet, og det er også lagt fram DNA-bevis i retten, i tillegg til at mange har vitnet mot den nå dødsdømte mannen.

Raseri og demonstrasjoner

Drapet har vakt et voldsomt raseri mot politi og myndigheter i Pakistan. Mange mener politiet ikke gjør nok for å beskytte barn og jenter i landet. Flere kjendiser tok til orde og krevde mer handling fra myndighetene, og det kom flere ganger til sammenstøt mellom demonstranter og politi.

Kasur er allerede kjent for en omfattende overgrepssak fra 2015, da en stor pedofiliring ble rullet opp. 280 barn ble seksuelt misbrukt av menn som senere truet familiene deres med å lekke videoer av overgrepene dersom de ikke fikk betaling.

Hundrevis av videoene ble solgt til europeiske nettsider.

(©NTB)