OL-PUNKTUM: Tiril Sjåstad Christiansen innrømmer at OL i Pyeongchang er hennes siste OL.
OL-PUNKTUM: Tiril Sjåstad Christiansen innrømmer at OL i Pyeongchang er hennes siste OL. Foto: Erik Johansen/NTB Scanpix.

Nedtur i hennes siste OL: – Jeg er ikke bitter

Tiril Sjåstad Christiansen (22) har jobbet hardere enn de fleste for å komme til OL i Sør-Korea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De aller fleste husker nok 18-åringen som gråt sine tapre tårer i Sostji, da hun innså kneet ikke tålte å kjøre OL-løypen.

Smertene var for store, og hun måtte trekke seg før konkurransen startet.

– Det er ikke bittert

De siste fire årene har også vært tøffe for Tiril Sjåstad Christiansen, med mange skader som har satt henne på sidelinjen.

Egentlig var det mot alle odds at hun faktisk stod på startstreken i Pyeongchang.

– Det har vært noen lange måneder, og noen lange år. Nå har vi kommet til det alle har ventet på, og jeg er egentlig bare veldig fornøyd med å være her. Jeg hadde ikke trodd det for bare noen måneder siden. Jeg kvalifiserte meg jo i siste liten, forteller Sjåstad Christiansen til TV 2 etter finalen.

Alt så lenge veldig bra ut, og norske journalister begynte å drømme om en utrolig comeback-historie etter at 22-åringen kvalifiserte seg til finalen som nummer to.

Særlig etter at hun vant generalprøven til OL, i amerikanske Mammoth.

Men det var nesten for godt til å være sant at en utøver som har stått på sidelinjen i nesten to sesonger de siste fire årene skulle klare å ta en medalje.

Verken Sjåstad Christiansen eller lagvenninne Johanne Killi fikk det til å stemme i finalen, og det endte med en 9. plass i hennes første - og siste OL.

– Det er ikke et bittert OL-punktum. Det hadde vært bittert hvis jeg hadde slått meg skikkelig da jeg trynet på det andre forsøket. Å avslutte sånn her er jeg egentlig fornøyd med nå. Jeg vet at jeg henger litt etter siden jeg har vært borte så mye på grunn av skader, så det er bare kult å være en del av det i dag, understreker hun.

Da er det nesten ironisk at hun også kjørte OL-finalen med gipset tommel. Skadene vil liksom ikke slippe taket i Geilo-jenta.

– Mitt siste OL

I en alder av 22 år har Sjåstad Christiansen operert knærne tre ganger. Da er det vanskelig å holde følge i en idrett som freeski, der nye triks utvikles hele tiden.

Hun har vært åpen om mangelen på motivasjon, og har god grunn til å være stolt av jobben hun har lagt ned for å få oppleve et OL.

– Jeg er helt sjukt stolt. De jeg har jobbet tettest med vet hvor jævlig det har vært. Ut ifra hvordan ting var på høsten er jeg kjempestolt over å være her. Da var jeg så langt nede, og hadde ikke lyst til å kjøre OL. Det var ingenting som ga meg motivasjon med å kjøre ski, og nå har jeg hatt det veldig gøy her. Så jeg er veldig glad for at jeg bestemte meg for å satse mot OL, forteller hun.

Men flere OL blir det heller ikke.a

Fire år virker for lenge, og hun vil ikke risikere å ødelegge knærne sine totalt.

– Det er nok dessverre mitt sist OL. Jeg skulle så gjerne snappet den gullmedaljen, men de sveitsiske jentene kjørte utrolig bra i dag. Det blir nok ikke fire år til, slår hun fast.

Det betyr likevel ikke at 22-åringen legger opp.

Hun vil bare gjøre andre ting i tillegg til konkurransen, og rett og slett fokusere mer på hva hun selv har lyst til. Det som gir henne største motivasjon.

– Jeg skal ikke legge opp, og jeg tror nok at det blir flere konkurranser. Men akkurat nå er ikke det det første jeg tenker på. Jeg har noen prosjekter på gang sammen med manageren min. Jeg elsker jo å konkurrere, men det kommer til et punkt der jeg husker på at jeg gjør jo dette for meg selv. Nå har jeg lyst til å gjøre mer for andre, så jeg tror det blir veldig spennende, avslutter hun hemmelighetsfullt.