IMPONERTE: Tiril Sjåstad Christiansen og Johanne Killi kvalifiserte seg som nummer to og tre.
IMPONERTE: Tiril Sjåstad Christiansen og Johanne Killi kvalifiserte seg som nummer to og tre. Foto: Issei Kato/Reuters

Imponerte foran statsministeren

Tiril Sjåstad Christiansen (22) og Johanne Killi (20) gikk enkelt videre til kvinnenes freeski-finale. Statsminister Erna Solberg lot seg begeistre fra tilskuerplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha mislyktes i første forsøk hadde Tiril Sjåstad Christiansen presset på før sitt andre run.

Der leverte Geilo-jenta til de grader, og sikret seg finaleplass rett foran statsminister Erna Solberg.

– Det var helt sjukt. Det har vært en så sykt lang vei hit, og det å ikke klare å komme til OL i Sostji var sykt skuffende. Så bare det å komme hit var en gullmedalje, og nå er jeg i finalen i kan bare senke skuldrene, sier en hoppende glad Sjåstad Christiansen til TV 2 etter kvaliken.

En kneskade hindret 22-åringen fra å kjøre OL i Sostji for fire år siden.

Viste seg frem foran statsministeren

Etter flere skader har Geilo-jenta slitt mye med motivasjonen, og det har lenge vært usikkert om hun kom til å klare det denne gangen også.

Nå er hun klar for sin første OL-finale, og kunne nyte hyllesten fra statsminister Erna Solberg etter å ha kvalifisert seg som nummer to med 89 poeng.

– Det var gøy. Jeg var helt fra meg da jeg kom ned, så jeg husker nesten ikke at vi snakket sammen. Jeg tror hun sa at hun syns det var kult å se på, og at hun nesten ikke tørr å kjøre ned en bakke. Jeg ante ikke at hun var her, så det var jo helt rått at statsministeren kom for å se på oss jentene kjøre, sier hun opprømt.

Sjåstad Christiansen innrømmer at hun var veldig nervøs før start, men en god porsjon erfaring og mental trening har gjort henne sterk i hodet.

– Det handler nok en del om erfaring, også prøvde jeg å si til meg selv det pappa alltid sier - du er beste når det gjelder. Så jeg måtte bare snakke til meg selv, og få troen på at jeg har det som trengs. Det funket, smiler hun.

– Jeg kan ta gull

Like bak lagvenninnen kvalifiserte Johanne Killi seg på en tredjeplass, med 87,80 poeng.

20-åringen fra Dombås forsikrer om at hun mer å gå på til finalen.

– Jeg er kjempefornøyd. Det var et triks jeg lærte meg i Aspen for noen uker siden som jeg har lyst til å prøve i finalen. Jeg kan ta gull hvis det sitter, sier hun til TV 2.

Det er jo en skummel spådom å komme med, men Killi føler seg selvsikker.

– Jeg har så inderlig lys på det gullet, så jeg må bare prøve. Det var også veldig gøy å få med seg Tiril inn i finalen. Hun hadde presset på seg, og viser at hun er sterk mentalt, understreker Dombås-jenta.