Mikkelsen i sekundstrid

Andreas Mikkelsen har noen få sekunder opp til lederen, lagkameraten belgiske Thierry Neuville, etter at 2. dag av Rally Sweden er unnagjort.

Andreas Mikkelsen kjemper i teten Foto: Patrik Stollarz
Andreas Mikkelsen kjemper i teten Foto: Patrik Stollarz

Se WRC Rally: SS14. Rally Sverige lørdag kl. 15.00 på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no.

Hyundai-føreren ligger på annenplass og er bare 4,9 sekunder bak ledertiden. Også Mads Østberg henger bra med. Han er nummer fem i sammendraget og har 13,2 sekunder opp til Neuville.

– Det har vært en veldig bra dag. Vi har kjørt med innsiden av hodet og har ikke tatt den største risikoen, men har likevel kjørt fort og trøkket på. Det å ligge på 2.-plass, så nære teten, er bra. Det blir en spennende dag i morgen. Det tror jeg kan bli en kul fight, sier Mikkelsen i en pressemelding.

– Jeg har et gir til, men da begynner risikoen å komme også, så det er en balansegang, legger han til.

Fire av fredagens sju prøver ble kjørt i Norge like nord for Kongsvinger. Dagen ble avsluttet med en kortere etappe rundt servicestedet i Torsby.

Mikkelsen var nest raskest på fredagens første prøve på Finnskogen, mens Østberg hadde den tredje raskeste tiden bak estlenderen Ott Tänak.

Løssnø

På den neste prøven, Svullrya, var det Neuville som tok kommandoen, mens både Mikkelsen og Østberg tapte en del til de beste.

På den siste prøven før første service var det derimot Mikkelsen som var raskest og reduserte avstanden opp til Neuville til 3,7 sekunder. Østberg holdt også god fart og var 7,4 sekunder bak på fjerdeplass halvveis.

– Det har vært en bra morgenøkt. Den siste prøven var vanskelig med all løssnøen. Så langt alt bare bra, tvitret Mikkelsen.

Fryktet punktering

På ettermiddagen kjørte førerne de samme fartsprøvene på nytt. Mikkelsen knappet innpå forspranget, men nordmannen tapte litt mot slutten av den sjuende prøven. Bakfra kom iren Craig Breen og blandet seg inn i tetstriden.

– Jeg trodde jeg hadde punktert på de siste kilometerne for bilen var over hele veien, sa Mikkelsen etter at Svullrya var kjørt for annen gang.

Mikkelsen tapte kun 10/100 sekund på dagens siste økt i Torsby, mens Østberg falt ned fra fjerde- til femteplass. Citroën-føreren avga 2,8 sekunder da han var ferdig med fredagens siste fartsprøve.

Rally Sweden er den eneste VM-runden som går på snø. De tidligere sesongene har det vært svært lite snø i rallyet, men i år er det massevis i de norske og svenske skoger.

(©NTB)

Se WRC Rally: SS14. Rally Sverige lørdag kl. 15.00 på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no

Se WRC Rally: SS19, Rally Sverige søndag kl. 12.00 på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no.