Mann siktet etter episode med etsende væske

En mannlig ansatt i 50-årene ved Obs Bygg i Tromsø er lagt inn på sykehus med alvorlige etseskader. En mann i 20-årene er siktet for uaktsomt å ha påført skade.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Episoden skjedde torsdag morgen, skriver Nordlys.

– Vi etterforsker saken, og har nå siktet en person etter brudd på straffelovens paragraf 280, sier politiadvokat Gørild Lund til TV 2.

Brudd på straffelovens paragraf 280 vil si uaktsom forvoldelse av betydelig skade for kropp og helse.

– Vi mener personen som er siktet gjennom sin opptreden har påført skaden med uaktsomhet. Det er en del av den pågående etterforskningen å avdekke graden av subjektiv skyld, sier Lund.

Bekjente

Politiadvokaten sier både den tiltalte i saken og den fornærmede er ansatte ved Obs Bygg på Bjerkaker i Tromsø. Den siktede er en mann i 20-årene, som er tidligere ustraffet. Mannen er varektsfengslet.

Lund forteller at det er sjeldent de får rapporter om personer som er påført skader med etsende væske.

Ifølge iTromsø har Coop sendt ut en pressemelding om saken.

– Den ansatte kom i kontakt med etsende væske og ble brakt til UNN hvor vedkommende er innlagt og under behandling. Pårørende ble også varslet om ulykken, opplyser driftsdirektør Raymond Kristiansen i en pressemelding.

Administrerende direktør i Coop Nord SA, Yngve Haldorsen sier til Nordlys at de ser alvorlig på alle hendelser som fører til at deres ansatte skader seg.

- Vi er opptatt av helsen til vår ansatte og håper at det går bra med vedkommende. Vi sender varme tanker til både den ansatte og familien. Vi har også gjort hva vi kan for å ivareta de øvrige ansatte på arbeidsstedet. Samtidig har vi fokus på å finne ut hva som har hendt i forbindelse med ulykken, sier Haldorsen.

Tilstand stabil

– Den skadde er fortsatt innlagt på sykehuset. Han er alvorlig, men ikke livstruende skadet, opplyser pressevakt Marit Einejord ved Universitetssykehuset Norge-Norge til TV 2.

Pressevakten sier fornærmedes tilstand er stabil.

(NTB / TV 2)